Gemeente Den Haag

mei 2005
Wandeling door het Westduinpark (12 mei)
Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2005 gaan de Haagse Natuurverkenners (HNV) voor de tweede keer dit seizoen wandelen. Deze keer is het Westduinpark uitgekozen als locatie om van het voorjaar te genieten.

Informatieboekje
HNV-leden die meewandelen krijgen op het startpunt een routeboekje met informatie over de planten en vogels die onderweg te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur. Hoewel de wandeling is ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar, zijn deelnemers van alle leeftijden welkom. De route is wel heuvelachtig en loopt voor een deel over het strand. StartpuntHet startpunt van de wandeling is op beide dagen bij de Jutterskeet van Ome Jan. Deze ligt achter het Atlantic Hotel aan het Deltaplein in Kijkduin. De keet is per fiets te bereiken door op het fietspad tussen de Zandvoortselaan en het Deltaplein de eerste fietsafslag links te nemen richting strand. Starten met de wandeling kan tussen 10.00 en 14.00 uur. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen bovendien deelnemen aan activiteiten op het strand, zoals zandschilderen, korren (waterdieren zoeken in zee) en het maken van een jutterkunstwerk.

NatuurverkennersDe Haagse Natuurverkenners is een natuur- en milieubelevingsclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van 10,- per jaar, ontvangt een clubkaart en nieuwsbrieven over de activiteiten. Aanmelden voor de Haagse Natuurverkenners kan bij de informatiewagen naast de jutterskeet. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/hnv.