Gemeente Heemskerk


Wethouder houdt Wandelroute ten doop

HEEMSKERK Wethouder Mieke Baltus presenteert zaterdag 21 mei het eerste exemplaar van de Heemskerkse wandelroute. Zij doet dat om 10.00 uur op de hoek van Deutzstraat en Kerkweg, bij de stoel van keramiek (kunstwerk van Jan Snoeck). Na de feestelijke doop van het aantrekkelijk vormgegeven gidsje zal de wethouder met alle aanwezige wandelliefhebbers (jong en oud) een deel van de nieuwe route gaan lopen. De tocht wordt muzikaal opgeluisterd.

De route die zaterdag 21 mei na de doop van het boekje wordt gelopen is ongeveer drie kilometer lang en ook voor kinderen goed te doen. Onderweg staan verschillende muzikale intermezzos op het programma. Begin- en eindpunt zijn op het Kerkplein, waar de deelnemers aan de wandeltocht om ongeveer 12.00 uur een smakelijke verrassing wacht. Alle wandelaars krijgen bij de start overigens ook een exemplaar van de Heemskerkse wandelroute uitgereikt.

Het vanaf maandag 23 mei gratis verkrijgbare wandelgidsje is een verbeterde herdruk in kleur van een routebeschrijving die al enige tijd niet meer leverbaar is. De herdruk is tot stand gekomen op verzoek van veel inwoners. Onlangs zijn overal langs de route de oude bordjes vervangen door vrolijk gekleurde nieuwe wegwijzers, gesponsord door de firma Heijmans. In feite gaat het om twee routes door Heemskerk, een van 10 en een van 13 kilometer. Ze voeren door het centrum, het bos van landgoed Marquette en door een aantal parken in de buitenwijken. De routebeschrijving gaat in op architectuur, kunst en andere bezienswaardigheden onderweg.