Gemeente Boxmeer


Twee dagen feest in Overloon!

Zaterdag 21 mei
12.30 uur: Startschot opening dorpskernactiviteiten met speurtocht voor de Overloonse jeugd van de basisschool.
20.00 uur: Spetterende DJ wedstrijd van jong talent uit Overloon op het vernieuwde 14 oktoberplein.

Zondag 22 mei
10.00 uur Kerkdienst met medewerking van de dorpsraad 11.30 uur Theaterspektakel van "gruuske tot plavuuske" 13.00 uur Start Pruvenement en vele activiteiten

Er zijn de gehele middag diverse activiteiten zoals: presentatie Overloonse producten, live muziek en proeverijen bij diverse horeca en pleinen, per treintje van Zoo Parc naar het Oorlogsmuseum, optredens van muziek en theatergezelschappen, demonstraties van brandweer en EHBO, informatie toeristische bedrijven, presentatie Overloonse bedrijven, allerlei attracties voor de kinderen, bezichtiging van legervoertuigen en old timers, aanhangwagen trek wedstrijden, foto/dia voorstelling reconstructie dorpsplein in de kerk, bezichtiging van het dorp vanuit de lucht en alle winkels zijn open!

13.30 uur: Officiële opening op het feestelijk versierde 14 Oktoberplein.
Er zijn toespraken van vertegenwoordigers van het gementebestuur, de dorpsraad en van gedeputeerde Onno Hoes. Ook worden de openingshandelingen verricht.

Na de opening worden rond 14.15 uur alle activiteiten weer voortgezet. Om 19.00 uur worden de activiteiten op de pleinen afgesloten.