Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 21 mei

* POLITIE HOUDT AUTOMOBILIST MET VUURWAPEN AAN

BLEISWIJK - Vrijdagavond omstreeks kwart over acht hield politiepersoneel van het district De Noordhoek op de Merenweg een auto die werd bestuurd door een 23-jarige man uit Bergschenhoek, staande. Tijdens de controle werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
* FIETSER OVERLIJDT NA AANRIJDING
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een verkeersongeval op de Kralingse Plaslaan een 75-jarige man uit Rotterdam overleden. Het slachtoffer dat op een fiets reed, stak de weg over waarna hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Rotterdam. Ondanks reanimatiepogingen van enkele omstanders en GGD-personeel overleed de man ter plaatse. De 26-jarige Rotterdammer werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.
* POLITIE HOUDT VERDACHTEN MET VUURWAPENS AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagavond omstreeks half negen tijdens een controle in de Ebenhaezerstraat twee mannen uit Dordrecht en Rotterdam, 23 en 31 jaar, aan. Tijdens de fouillering van beide verdachten werden twee vuurwapens en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De twee mannen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.
* STENEN PLATEN VALLEN VAN HOTEL
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks half vier zijn van een hotel aan de Coolsingel enkele natuurstenen platen gevallen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door nog onbekende oorzaak vielen de stenen platen, afkomstig van een zijwand van het hotel, op de grond. Uit voorzorg zette politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum een deel van de straat af voor al het verkeer. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* BEWONERS IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks drie uur werd een woning in de Adrien Mildersstraat overvallen. Twee mannen drongen de woning binnen, waarna onder bedreiging van vuurwapens, twee bewoners (22 en 14 jaar) werden gesommeerd op de grond te liggen. Vervolgens werd het huis doorzocht en verlieten de twee verdachten de woning. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.