Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 22-05-2005 - In Flevoland vond het afgelopen weekend een aantal aanrijdingen met letsel plaats.

In Kraggenburg botste zaterdagavond op de Winstonstraat en 17-jarige bromfietster uit Ens op een slagboom van het sportterrein. Het meisje klaagde na de botsing over letsel aan nek en mond. Ze is overgebracht naar de Isala Klinieken, locatie Sophia in Zwolle.

Ook zaterdagavond, maar dan op de kruising Meep, Urkerweg en Toppad op Urk vond er een aanrijding plaats. En 17-jarige Urker reed op zijn brommer op het Toppad. Hij stak de weg over, maar negeerde - zo bleek uit verklaringen - het rode verkeerslicht. Op de Urkerweg reed op dat moment een 20-jarige vrouw uit Urk en een 25-jarige plaatsgenoot in de auto. Toen de vrouw het groene verkeerslicht zag, trok ze op en kon een aanrijding met de bromfietser niet meer voorkomen. Hij klaagde over hoofdpijn en werd ter plaatse onderzocht. Toen werd ook duidelijk dat hij gedronken had. Zijn promillage aan alcohol bedroeg na ademanalyse: 0.8.

Op de Lijzijde in Dronten was er zaterdagmiddag sprake van een ongeval. Een jochie van vier jaar uit die plaats was aan het spelen en stak tussen twee geparkeerde wagens plotseling de weg over. Een 43-jarige man uit Dronten reed op die weg met een snelheid van zo'n dertig kilometer, zo bleek uit verklaringen, maar kon een botsing niet meer voorkomen, ondanks dat hij nog remde. Het jongetje viel op de grond en had wat pijn aan mond en benen. Na controle van ambulancepersoneel bleek het mee te vallen en hoefde hij niet naar het ziekenhuis.

Vrijdagavond op de Vollenhoverweg in Marknesse botsten een fietster van 12 jaar uit Vollenhove en een automobiliste van 39 jaar uit Klazienaveen op elkaar. Het meisje gaf aan dat ze de auto over het hoofd had gezien. Ze kwam te vallen en raakte gewond aan haar hoofd, waarvoor ze ter plaatse door ambulancepersoneel is behandeld.

In Emmeloord op de Marknesserweg vond vrijdagmiddag een ongeval plaats, ook tussen een fietser en automobilist. Een 16-jarige uit Marknesse zag de wagen bestuurd door een 72-jarige man uit Sint Jansklooster over het hoofd en ging onderuit. Hij klaagde over hoofdletsel en werd voor de zekerheid in het ziekenhuis behandeld. Daarna mocht hij weer gaan.