Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - 46 aanhoudingen bij dance-event Luna

Publicatiedatum: 22-05-2005

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij het dance-event Luna in het Arnhemse Gelredome 46 aanhoudingen verricht in verband met bezit van (hard) drugs. De verdachten bleken afkomstig uit diverse plaatsen in het land. Een groot deel van hen is na verhoor weer op vrije voeten, al dan niet met een dagvaarding of een boete. Bij de verdachten werden onder meer XTC-pillen, amfetamine, cocaïne en GHB aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De grootse hoeveelheid harddrugs, 64 XTC-tabletten, werden aangetroffen bij een negentienjarige man uit Vlagtwedde. Hij kreeg van justitie een dagvaarding. De hoogste boete werd opgelegd aan een 24-jarige man uit Uden. Hij bleek enkele grammen verschillende synthetische drugs en enkele XTC-tabletten bij zich te hebben en moest van justitie 400 euro betalen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dronken bromfietser met wapenarsenaal op zak
Publicatiedatum: 22-05-2005

Een vuurwapen, een zakmes, een stiletto en een busje traangas. Die wapens vonden surveillerende agenten zondagochtend bij een 52-jarige Arnhemse bromfietser die in beschonken toestand was aangetroffen op de Burgemeester Matsersingel in zijn woonplaats. De man was de agenten rond vier uur in de ochtend opgevallen doordat hij hevig slingerend en met beide benen over de grond slepend op zijn bromfiets reed. De agenten vermoedden dat hij te diep in het glaasje had gekeken en namen hem mee naar het politiebureau. Daar moest hij de ademanalyse ondergaan en werd een alcoholpromillage gemeten van 1,44 (bijna drie keer zoveel als is toegestaan). Bij nadere controle bleek de Arnhemmer allerlei wapens bij zich te hebben die onder de wapenwetgeving bleken te vallen. De wapens zijn afgenomen. De Arnhemmer bleek dusdanig beschonken dat hij eerst ter ontnuchtering is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - op de vuist met politie na wildplassen
Publicatiedatum: 22-05-2005

Een 34-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden nadat hij op de Varkensstraat met agenten op de vuist was gegaan. Dat gebeurde naar aanleiding van een bekeuring wegens wildplassen. Agenten zagen rond kwart voor één een 23-jarige man midden op straat tussen het publiek staan plassen en gaven hem daarvoor een bekeuring. Een 31-jarige vrouw bemoeide zich met het voorval en beledigde de agenten. Toen de agenten haar daarover wilde aanspreken bleef de vrouw schelden waarop ze werd aangehouden. De 34-jarige Arnhemmer probeerde dit te verhinderen door tegen de agenten te duwen en te trekken. Daarbij zou hij ook geprobeerd hebben een agente van haar paard te trekken. De politieruiter kon door collega's worden ontzet waarna de 34-jarige Arnhemmer ook werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - jongen (13) aangehouden na bedreiging met mes
Publicatiedatum: 22-05-2005

De politie van Dieren heeft zaterdagmiddag een dertienjarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging van een 71-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zou opmerkingen hebben gemaakt naar een groepje jongeren nadat ze voor zijn huis zouden hebben staan vervelen. Toen de echtgenote van het slachtoffer hen had verzocht weg te gaan zou de dertienjarige haar hebben uitgescholen. Het slachtoffer sprak de jongen daarop aan, waarbij de jongen hem gedreigd had neer te steken met een zakmes, aldus de verklaring van de 71-jarige. Hierop was de politie gewaarschuwd, waarna de jongen werd aangehouden. Het mes had de jongen weggegooid en werd later door agenten teruggevonden. De knaap had toegegeven met het mes gedreigd te hebben omdat hij zich door de man bedreigd voelde. Hij is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - fietsster breekt been na `goal'

Publicatiedatum: 22-05-2005

Een 51-jarige vrouw uit Doesburg heeft zaterdagavond vermoedelijk een beenbreuk opgelopen nadat ze rijdend op haar fiets was geraakt door een voetbal. Het ongeluk gebeurde rond kwart over zeven op de Bleekerskade, waarop dat moment enkele jongeren aan het voetballen waren. Een van hen trapte de bal in het doel waarbij de bal het hoofd raakte van de Doesburgse, die op dat moment net achter het doel voorbij fietste. De vrouw kwam te vallen en liep daarbij letsel op. Ze is naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - gewonde na vechtpartij, verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 22-05-2005

Twee Amsterdammers van 18 en 20 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Arnhemse politie aangehouden na een tweetal vechtpartijen in de stad. Een 19-jarige Arnhemmer had daarbij verwondingen opgelopen. Omstreeks half vier die nacht werden agenten gestuurd naar een vechtpartij op het Gele Rijdersplein. Daar troffen zij de 19-jarige Arnhemmer die verklaarde na een ruzie met twee anderen te zijn gestoken met een glas. Ook zou zijn auto vernield zijn. De daders bleken inmiddels te zijn vertrokken. Volgens het slachtoffer en omstanders was de ruzie eerder ontstaan in een horecagelegenheid in de binnenstad, waarna alle betrokkenen door personeel van de zaak was buitengezet. Eenmaal buiten was het conflict weer opgelaaid. Aangezien het slachtoffer te kennen gaf uit te zijn op een hernieuwde confrontatie gingen agenten op zoek naar de overige betrokkenen om dat in de kiem te smoren maar troffen niemand aan. Omstreeks vijf uur werd gemeld dat er op de Johan de Wittlaan werd gevochten, waarna de politie naast het slachtoffer ook de beide Amsterdammers aantrof die bij de eerdere vechtpartij zouden zijn betrokken. Beide Amsterdammers werden daarop aangehouden en zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Nijmegenaren verdacht van benzinediefstal
Publicatiedatum: 22-05-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Nijmegenaren van 17 en 24 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. Beiden zouden benzine hebben afgetapt uit geparkeerde auto's in de wijk Elderveld. Getuigen hadden rond kwart voor twee de politie gewaarschuwd nadat gezien was dat er twee verdachte personen door de wijk liepen met een jerrycan. Op de Kromwijkplaats troffen agenten even later de beide Nijmegenaren aan die aan het opgegeven signalement bleken te voldoen. Bovendien stonden zij bij een auto met geopende kofferbak waar meerdere jerrycans instonden. Op onder meer de Lexmondplaats was bij een auto benzine afgetapt, zo bleek bij onderzoek. Beide Nijmegenaren zijn in de loop van zaterdagmiddag weer vrijgelaten en hadden de diefstal bekend. Voorzover was na te gaan was het bij één diefstal gebleven en waren ze op weg naar de volgende door de politie aangehouden, aldus hun verklaring.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - alcoholcontroles

Publicatiedatum: 22-05-2005

In Arnhem-Zuid zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plaatsen alcoholcontroles uitgevoerd door de politie en het verkeershandhavingsteam. Ruim 450 bestuurders moesten op straat een blaastest afleggen. Dat resulteerde in 9 gevallen in een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,47 (ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan). Daarnaast werd tegen twee automobilisten proces-verbaal opgemaakt omdat zij achter het stuur van een auto zaten terwijl hen deze bevoegdheid door de rechter was ontzegd. De controles werden tussen 22.00 en 03.15 uitgevoerd op de Burgemeester Matsersingel en de Eldenseweg. De politie zette in totaal 11 agenten in.

Bij een routinecontrole op de Damstraat in Arnhem werd een die nacht een 43-jarige Huissenaar aangehouden die met ruim twee promille achter het stuur van zijn auto zat (ruim vierenhalf maal zoveel als is toegestaan). De man trok de aandacht van de agenten doordat hij slingerend reed. De Huissenaar moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Een 57-jarige man uit Arnhem moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Beverweerdlaan in zijn woonplaats was betrokken bij een verkeersongeval. Niemand raakte daarbij gewond. De Arnhemmer was met een taxibus achterop de auto van een 45-jarige vrouw, een plaatsgenote, gebotst. De Arnhemmer bleek onder invloed en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606