Politie Zaanstreek-waterland


15:44 20-MEI-05
loc.: WORMERVEER, MARKTPLEIN

Illegale Daklozenkrant verkoper aangehouden

De politie moest ingrijpen op het Marktplein bij een conflict tussen twee krantenverkopers van de daklozenkrant. Een van de verkopers kon zich legitimeren, de ander niet. Deze man werd meegenomen ter identificatie. Op het politiebureau bleek dat de man onrechtmatig in Nederland verblijft en is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

16:32 20-MEI-05
loc.: KATWOUDE, HOOGEDIJK

Diefstal van apparatuur van zeiljacht

Onbekenden ontvreemden uit een zeiljacht GPS navigatie apparatuur en een satelliettelefoon. Het schip lag in een afgesloten box. Deze bleek te zijn opengebroken. De schade bedraagt vermoedelijk ruim vijfduizend euro.

21:02 20-MEI-05
loc.: VOLENDAM, ZEESTRAAT

Aanhoudingen na vernielen politiewagen

Voor het politiebureau aan de Zeestraat heeft de politie drie mannen uit Oss en Macharen aangehouden. De mannen, die een bezoek brachten aan de voetbalwedstrijd Volendam -Top Oss, waren onder invloed van alcohol en hingen rond bij een geparkeerde politiewagen. Toen vanuit het bureau werd geconstateerd dat er een zijspiegel was gesneuveld werden de mannen aangehouden.
Een van de mannen bekende de spiegel er af geschopt te hebben. Hij betaalde de schade aan de auto (110 euro) en ontving een boete van de officier van justitie voor vernieling (300 euro).

22:27 20-MEI-05
loc.: ZAANDAM, DAM

Politie arresteert man met broodmes

De politie heeft op de Dam een 31-jarige Zaandammer aangehouden die volgens getuigen in een horecagelegenheid met een broodmes naar omstanders had gezwaaid. De man verkeerde in een staat van dronkenschap. Er werd proces verbaal opgemaakt voor bedreiging, openbare dronkenschap en wapenbezit. Het broodmes en een gebruikershoeveelheid cocaïne die de man bij zich had werden in beslag genomen.

23:25 20-MEI-05
loc.: PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Aanhouding voor aanbrengen graffiti

De politie heeft een 14-jarige inwoner van Purmerend aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een muur van het postkantoor. De jongen maakte deel uit van een grotere groep die zich uit de voeten maakte toen de politieagenten verschenen. Mogelijk hebben meerdere leden van de groep de muur beklad. In de fouillering van deze jongen werd een stift aangetroffen. Tegen de verdachte werd proces verbaal opgemaakt.

23:30 20-MEI-05
loc.: PURMEREND, ANNE FRANKLAAN

Fietsendieven aangehouden

De politie heeft een jongen (18) en een meisje (16) uit Purmerend aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Getuigen zagen in de Botterstraat een drietal jongeren slepen met een afgesloten fiets en alarmeerden de politie. Agenten vonden het drietal op de Anne Franklaan waar zij vermoedelijk net het slot hadden geforceerd. Een van de verdachten ging er vandoor.
Een rugzak met gereedschap van een van de verdachten is in beslaggenomen. Na verhoor zijn beide verdachten heengezonden de derde betrokkene zal nog aan het politiebureau worden ontboden.

00:13 21-MEI-05
loc.: ZAANDAM, TWISKEWEG

Brommerdieven aangehouden

Na een melding van een getuige dat jongens een brommer wegsleepten bij een flat namen agenten een kijkje op de Twiskeweg. Bij een bushokje aan De Weer werden drie Zaandammers (14, 14 en 15 jaar) aangetroffen en aangehouden. De bromfiets stond in de directe nabijheid. Alle drie bekende ze een aandeel in de diefstal. Na verhoor konden de ouders de knapen ophalen van het politiebureau. De politie zal de brommer retourneren bij de eigenaar.

00:50 22-MEI-05
loc.: PURMEREND, KORENSTRAAT

Aanhouding voor joyriding

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Purmerend aangehouden omdat hij stiekem een ommetje door de buurt maakte met de auto van zijn moeder. Surveillerende agenten zagen de knaap rijden en gaven hem een stopteken. Hij verklaarde samen met een 17-jarige vriend in de auto te zijn gestapt. Zijn moeder had niets gemerkt van het wegnemen van haar sleutels omdat ze in bed lag.

02:08 22-MEI-05
loc.: VOLENDAM, EDAMMERWEG

Dronken man vernielt ruit

Een hondengeleider van de Politie Zaanstreek-Waterland heeft een twintig jarige Volendammer aangesproken toen deze een ruit vernielde. Door de drank overmand was de 20-jarige man vermoedelijk hard tegen een rolluik gevallen en was deze dusdanig doorgebogen dat ook het achterliggende glas brak. Daar er van opzet geen sprake was zal de politie de eigenaar van de winkel aan de man koppelen om de schade te regelen.

03:18 22-MEI-05
loc.: WORMER, MOORIAANSTRAAT

Politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting

De technische recherche start een onderzoek naar een kleine woningbrand in een pand aan de Mooriaanstraat. De bewoners bemerkten dat het gordijn van de toegangsdeur had vlam gevat en wisten deze zelf te blussen voor de brandweer arriveerde. Vermoedelijk is een brandende lap stof door de brievenbus naar binnen gegooid. De deur en het plafond raakten beschadigd. Ambulancepersoneel controleerde de man, vrouw en dochter die enige rook hadden ingeademd.

04:35 22-MEI-05
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhoudingen bij vechtpartij

De politie heeft een 23-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van mishandeling van een 23-jarige man uit Stompetoren. Voor een café ging de verdachte op de vuist met het slachtoffer, die vermoedelijk een opmerking had gemaakt naar de verdachte. Politie en portiers wisten de man te overmeesteren en aan te houden.
De verdachte is verhoord, de politie heeft de camerabeelden van de gehele mishandeling bij het proces verbaal kunnen voegen.
Een 33-jarige man uit Den Haag die zich recalcitrant gedroeg tijdens de aanhouding van de Purmerender werd na herhaaldelijke vorderingen ook aangehouden. Aan het politiebureau bleek de man nog een openstaande boete van ruim 300 euro te moeten betalen.


04:59 22-MEI-05
loc.: PURMEREND

Alcoholcontrole met bijvangst

De politie in Purmerend heeft in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende locaties in de gemeente alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 88 blaastesten afgenomen. Hoogst gemeten waarden bij twee overtreders waren 520 en 670 ug/l. De rijbewijzen van deze bestuurders werden ingevorderd. Naast de twee alcoholfeiten gingen acht bestuurders op de bon voor het niet dragen van de gordel, drie voor een verlopen APK, twee voor ondeugdelijke verlichting.

(Voor de redactie: De politie Amsterdam - Amstelland maakt het totaaloverzicht van de provinciale alcoholcontrole van dit weekend. De resultaten van de Politie Zaanstreek-Waterland zijn hier in meegenomen)

11:19 22-MEI-05
loc.: ZAANDAM, DIRK KLEIMANSTRAAT

Poging brandstichting auto

Bewoners blusten met een emmer water een beginnend brandje aan de achterzijde van een geparkeerde auto. Getuigen hadden kort voor het ontstaan van het vuur twee jongens zien weghollen naar een klaarstaande zwarte Mercedes, welke wegreed toen zij waren ingestapt.
Vermoedelijk hebben de verdachten benzine tegen de achterband gesprenkeld en deze aangestoken.
De politie kan een onderzoek starten na aangifte van de eigenaar van het voertuig.


---- --