Gemeente Delft

Persbericht

Delft, 17 mei 2005

Prijswinnende fototentoonstelling 32x5x4 Poptahof vanaf 22 mei te zien in BacinolEXPO

Vanaf zondag 22 mei zijn de huiskamerportretten 32x5x4 Poptahof van fotograaf Hans Stakelbeek te zien in de expositieruimte van Stichting BacinolEXPO in het Bacinol-gebouw aan de Wateringsevest. De expositie is tot en met 19 juni gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

32x5x4 Poptahof geeft een kleurrijk beeld van de bewoners van de wijk Poptahof. Fotograaf Hans Stakelbeek liet zich inspireren door de verscheidenheid aan mensen en culturen die de wijk kent. Hij fotografeerde in opdracht van het cultuurprogramma Kunst in de Wijken van de gemeente Delft 32 gezinnen in hun huiskamer van 5 bij 4 meter. Hans Stakelbeek is met dit documentaire fotoproject één van de winnaars van de Zilveren Camera 2004, de jaarlijkse wedstrijd voor fotojournalisten.

Elke foto heeft een ander verhaal en is daarom uniek. De 32 huiskamerportretten en de verhalen van bewoners zijn gebundeld in een strak vormgegeven fotoboek. Dit fotoboek is te koop in boekhandel Paagman (Poptahof), boekhandel De Omslag (Wijnhaven) en wordt ook in BacinolExpo te koop aangeboden.

De wijk Poptahof staat een grootse herstructurering te wachten. Een jarenlange renovatie van de huizen staat voor de deur om de leefomstandigheden in de wijk te veraangenamen. De bedoeling is dat het groen dat de wijk heeft, wordt behouden en dat het park de gezamenlijke huiskamer van de wijk blijft. Naast de fototentoonstelling zijn ook de oorspronkelijke plannen uit de jaren 60 en de toekomstige herstructureringsplannen te zien voor de Poptahof.

De expositie is te zien in BacinolExpo aan de Wateringsevest van 22 mei tot en met 19 juni elke donderdag tot en met zondag te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Niet ter publicatie: uitnodiging voor de pers

Stichting BacinolEXPO nodigt u uit op zondag 22 mei vanaf 14:00 om op de koffie te komen om de expositie 32x5x4 Poptahof welkom te heten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Isabel van de Zande, 06-30 646 323, info@bacinolexpo.nl Stichting BacinolEXPO, begane grond Bacinol-gebouw, Wateringsevest 38, 2611 AW Delft, www.bacinolexpo.nl


---- --