Gemeente Zevenaar


Werkzaamheden Parkeerring

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de Julianalaan niet opengesteld voor het doorgaand verkeer. Reden hiervoor is de geringe draagkracht van de ondergrond. In de periode dat de wegverharding was opgebroken, is regenwater in de ondergrond gedrongen. Dit regenwater is door het leemhoudend zand opgenomen wat resulteerde in een verminderde draagkracht. Dit is gebleken tijdens het aanbrengen van de asfalt. De gemeente verwacht dat de draagkracht zich zal herstellen zodra het water uit het zandpakket geïnfiltreerd is.

Volgens planning zal tussen 23 mei en 27 mei de asfalttoplaag aangebracht worden op de Julianalaan en de Haspelstraat. Tevens worden reparaties uitgevoerd aan de huidige asfaltverharding.

Rotonde Arnhemseweg-Julianalaan
De rotonde Arnhemseweg-Julianalaan zal op 23 mei onttrokken worden aan het verkeer, zodat deze ook gereconstrueerd kan worden. Het is de bedoeling dat de rotonde op 27 mei 's avonds ook opengesteld wordt voor het verkeer. Deze werkzaamheden hebben een overlap met de werkzaamheden aan de Oranjelaan. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is besloten de Wilhelminalaan niet af te sluiten gedurende deze periode.

Omleidingroute
Doorgaand verkeer met een bestemming in het Stationskwartier of het Masiusplein wordt omgeleid via het Noordeinde, Oude Doesburgseweg, Schievestraat en Molenstraat.

Overlast
Gezien de aard en de omvang van de werkzaamheden zullen alle bewoners, maar ook de bezoekers van Zevenaar overlast ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente vraagt hiervoor u begrip. Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550.