Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Internationale treinkaartjes bij de ANWB

Den Haag, 23 mei 2005

Met de trein naar Parijs, Londen of Berlijn ? Treinreizigers kunnen vanaf vandaag bij de ANWB een internationaal treinkaartje boeken naar 1200 populaire bestemmingen in Europa. De ANWB biedt hiermee een alternatief voor de gesloten loketten van NS Internationaal. Uit onderzoek blijkt dat treinreizigers en ANWB-leden het belangrijk vinden dat persoonlijke kaartverkoop aan de balie mogelijk blijft.

Er komt bij het kopen van een internationaal kaartje veel kijken, zoals welke reisroute, de dienstregeling, maar ook is het door ingewikkelde tariefsystemen moeilijk om uit te vinden wat het voordeligste ticket is. Om die reden is persoonlijk advies aan een loket of balie belangrijk. Om aan die wens tegemoet te komen heeft de ANWB het afgelopen jaar met NS onderhandeld om de mogelijkheden voor het boeken van internationale kaartjes bij de ANWB te vereenvoudigen. De ANWB kan nu online bij de reisbalies een dienstregeling en tarieven opvragen en een internationaal treinticket boeken. Het treinkaartje kan een week later worden afgehaald.

Voor meer informatie of het reserveren van een internationaal treinticket kunnen reizigers langsgaan bij alle ANWB-winkels met reisbalie. Voor ANWB-leden zijn de reserveringskosten extra laag: ¤ 15,- per boeking. Niet leden betalen ¤ 25,-.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)