Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - fietsster gewond na val

Publicatiedatum: 23-05-2005

Een 44-jarige fietsster uit Duiven is zondagavond met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Apeldoornseweg in Arnhem van haar fiets was gevallen. Volgens getuigen zou het slachtoffer vanaf de Apeldoornseweg naar beneden richting Sonsbeekweg zijn gereden met een behoorlijke snelheid. De vrouw zou daarbij niet over het fietspad hebben gereden, maar over de rijbaan. Tijdens het rijden raakte ze de opstaande betonnen rand van het fietspad, waarna ze kwam te vallen. Van drankgebruik was volgens de politie geen sprake.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - Doesburger opgepakt na bedreiging

Publicatiedatum: 23-05-2005

Een 34-jarige man uit Doesburg is zondagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou in een horecazaak in het centrum een caféhouder bedreigd hebben met de dood. De caféhouder zou in de zaak een opmerking hebben gemaakt over vermeend drugsgebruik van de Doesburger, waarna deze boos was geworden. Daarbij zou hij gedreigd hebben de caféhouder door het hoofd te schieten. De caféhouder waarschuwde de politie, die de man nog voor de zaak aantrof. De man werd vervolgens aangehouden. Na verhoor is de Doesburger weer vrijgelaten. Hij had de aantijging ontkend. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - mannen opgepakt na diefstallen

Publicatiedatum: 23-05-2005

De Arnhemse politie heeft zondag na twee meldingen van diefstallen ook de verdachten aangehouden. Een 23-jarige Arnhemmer werd rond kwart over drie aangehouden nadat hij bij een videotheek in de wijk Angerenstein DVD's had meegenomen zonder ervoor te betalen. De verkoper ontdekte de diefstal op heterdaad en liep achter de vluchtende Arnhemmer aan. Van een medewerker van een naastgelegen horecazaak kreeg hij hulp en samen slaagden ze erin de man in de kraag te vatten. De Arnhemmer werd later overgedragen aan gewaarschuwde agenten. De man bekende de diefstal en is na verhoor vrijgelaten. Bij een computerbeurs in de Rijnhal werd later op de dag een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man zou bij een kraam op de beurs een computeronderdeel hebben gestolen. Een getuige waarschuwde de standhouder, die de diefstal niet had opgemerkt. De standhouder wist de verdachte te achterhalen en droeg hem over aan de politie. Hij bleek het gestolen goed nog bij zich te hebben. De inwoner van Purmerend ontkende de diefstal en is na verhoor vrijgelaten. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden