Ingezonden persbericht


Persbericht
CREATIVE LANCEERT NIEUWE SERIE MUIZEN MET
MODERN DESIGN EN ULTIEM GEBRUIKSGEMAK

Amsterdam, 23 mei 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de pc en het internet, introduceert een serie van zes nieuwe muizen. De nieuwe muizen worden gekenmerkt door een stijlvol ontwerp en ultiem gebruiksgemak. Bovendien beschikken de twee draadloze FreePoint(tm) Travel muizen over een unieke "Click & Go"-functie.

Modern design en ultieme gebruiksgemak
De muizen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en komen door de stijlvolle ontwerpen in iedere omgeving perfect tot hun recht. Zo heeft de Creative® Mouse 3500 een zilverkleurige uitvoering en heeft de Creative® FreePoint(tm) 3500 een hemelsblauwe kleur gekregen. Het gebruiksgemak wordt geoptimaliseerd door het multifunctionele "EasyScroll"-wiel, die ook als volumeregelaar is te gebruiken. De rubberafwerking voor de handgrepen zorgt ervoor dat men ook bij veelvuldig gebruik van deze muizen kan blijven genieten van comfort.

Uiterste nauwkeurigheid en controle
Alle muizen in de serie beschikken over een optische sensor met een resolutie van 800 dpi. Dit zorgt voor een uiterst nauwkeurige cursor-controle. Ook zijn alle muizen uitgerust met programmeerbare knoppen die als shortcuts kunnen dienen. De muizen van de Travel- en 3500-reeks hebben 3 knoppen, de 5500 reeks beschikt over 5 knoppen.

Unieke "Click & Go"- technologie
De Creative® FreePoint(tm) Travel en de Creative® FreePoint(tm) Travel Mini bevatten een unieke "Click & Go"-functie. Wanneer de muis even niet in gebruik is en de kleine draadloze USB-ontvanger in een speciale sleuf aan de onderzijde van de muis wordt geplaatst, schakelt de muis zich automatisch uit. Op die manier worden de batterijen gespaard. Deze draadloze muizen werken met twee meegeleverde, oplaadbare AAA-batterijen. De batterijen kunnen door middel van de meegeleverde kabel via de USB-poort van de pc of de notebook worden opgeladen.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle muizen zijn per direct beschikbaar. De prijzen zijn als volgt: Type Adviesprijs
Creative® Mouse 3500 ¤ 17,99 inclusief BTW
Creative® FreePoint(tm) 3500 ¤ 27,99 inclusief BTW Creative® Mouse 5500 ¤ 19,99 inclusief BTW
Creative® FreePoint(tm) 5500 ¤ 29,99 inclusief BTW Creative® FreePoint(tm) Travel ¤ 29,99 inclusief BTW Creative® FreePoint(tm) Travel Mini ¤ 39,99 inclusief BTW

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: + 32 (0) 3 2878772 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: +353 1 4333272 Over Creative Labs

Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.