Technologie Stichting STW

13 mei 2005

Voorzitter STW ontvangt Koninklijke onderscheiding

Prof. Peter M.G. Apers, wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) van de Universiteit Twente en voorzitter van technologiestichting STW, is op 11 mei benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Apers werd geroemd vanwege zijn grote inzet voor het ICT-onderzoek en onderwijs in Nederland. Hij heeft de onderscheiding ontvangen tijdens het jaarlijkse symposium van zijn instituut, uit handen van de burgemeester van Hengelo, drs. Frank Kerckhaert.

Prof. Apers is voorgedragen vanwege zijn inspanningen voor de informatie- en communicatietechnologie. Die inzet beperkt zich niet tot het instituut dat hij leidt. Apers is onder meer één van de architecten van het nationale ICT regieorgaan. Sinds 1 maart is hij ook voorzitter van de Technologiestichting STW. Apers wordt in de voordracht geroemd vanwege zijn integere persoonlijkheid, brede maatschappelijke scope en zijn vermogen om persoonlijke en locale belangen ondergeschikt te maken aan het gemeenschapsbelang. Een echte bruggenbouwer, aldus burgemeester Kerckhaert van Apers woonplaats Hengelo.

Peter Apers (53) is sinds 1985 hoogleraar aan de Universiteit Twente, aanvankelijk in de algemene Informatica, later in Databases. Hij was gedurende enkele perioden decaan van de faculteit Informatica en maakte, als portefeuillehouder onderzoek, deel uit van het College van Bestuur van de UT. Sinds 2002 is hij wetenschappelijk directeur van het CTIT, dat uitgroeide tot het grootste academische ICT-instituut in Nederland. De onderscheiding heeft hij in ontvangst genomen tijdens het jaarlijkse symposium van het CTIT, op 11 mei, dit jaar in het teken van Models for software engineering.

Zie ook http://www.stw.nl/stw/nieuws/20050203.html

Bron: Universiteit Twente
---

TOP Laatste wijziging: 13-05-2005 Reacties naar: webmaster@stw.nl