SOLD OUT B.V.

Amsterdam, 7 april 2005

Spectaculaire percussieshow STOMP slechts 2 maanden in Nederland

STOMP terug in Nederland

De artiesten van STOMP zijn van 24 mei tot en met 26 juni met hun nieuwe energieke show in Nederland te zien. STOMP is muziek, theater, dans maar vooral ritme! De kracht van STOMP ligt in het gebruik van alledaagse gebruiksvoorwerpen, van bezems en plastic zakjes tot zippo's en loodgietergereedschap - inclusief de gootsteen. De acht performers veranderen met onstuitbare energie allerhande 'vuilnis' in pulserend, grappig en totaal onweerstaanbaar theater.

STOMP wordt door vijf verschillende casts over de hele wereld uitgevoerd. De show trekt al 10 jaar volle zalen in New York, ontving de prestigieuze Olivier Award en was te zien tijdens een van de Oscaruitreikingen. STOMP is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen theatermakers Luke Cresswell en Steve McNicholas. Hun groep Yes/No Productions maakte van oorsprong alleen muziek en straattheater. Maar al snel ontwikkelden de leden zich tot de duivelskunstenaars onder de slagwerkers.

Inmiddels hebben wereldwijd al meer dan 9 miljoen mensen de show gezien.
Wat ooit in 1991 in Brighton begon, is uitgegroeid tot een van Engelands grootste succesverhalen. Nederland vormt op dat succes geen uitzondering: reden genoeg om de Britse percussieartiesten terug te halen voor een nieuwe reeks spetterende voorstellingen!

Enkele reacties uit de pers:

- STOMP laat het vuilnis swingen (Algemeen Dagblad)
- Ritme is de taal van STOMP en die begrijpt iedereen (De Telegraaf)

- STOMP is poëzie van stadsherrie (Volkskrant)

STOMP is van 24 tot en met 29 mei te zien in Drachten, van 31 mei tot en met 5 juni in Namen, van 7 tot en met 12 juni in Amersfoort, van 14 tot en met 18 juni in Hoorn en van 21 tot en met 26 juni in Den Haag.

STOMP wordt geproduceerd door Van Baasbank & Baggerman, verantwoordelijk voor theatersuccessen als YAMATO, La La La Human Steps en het dansfestival Julidans.

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Marco de Koning,
Sold Out!, Telefoonnummer: 020 4480931, Mobiel: 06 24241510 e-mail: marco@soldoutmarketing.nl


07 apr 05 12:30