MediaPlaza


Integraal veiligheidsbeleid zonder nieuwe technologie, is dat mogelijk? Introductie

Integraal veiligheidsbeleid zonder nieuwe technologie, is dat mogelijk?

Een gratis toegankelijke seminar

Introductie

Deze bijeenkomst biedt leden van colleges van bestuur en locatieleiders de gelegenheid bij uitstek om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met de actuele stand van zaken rond de materiële kant van veiligheidsbeleid (fysieke omgeving en technologische voorzieningen) en de menselijke kant van veiligheidsbeleid (mentaliteit en leerklimaat).

Deze bijeenkomst vindt plaats op 24 mei (van 13.00 tot 16.30 uur) in Mediaplaza (Jaarbeurs, Utrecht) en wordt georganiseerd door KPC Groep, Computer Associates, en Getronics PinkRoccade. Dagvoorzitter is de heer Bert Molenkamp (voorzitter van het Platform Veiligheid en Geweld BVE en lid College van Bestuur ROC ASA).

De tijd dat een veilige school met gedegen hang- en sluitwerk was gewaarborgd, ligt achter ons. Niet alleen de fysieke omgeving vergt aandacht om veilig onderwijs mogelijk te maken, ook de virtuele (o.a. internet) omgeving is van belang, evenals het leerklimaat. Door het toepassen van integraal veiligheidsbeleid krijgen alle veiligheidsaspecten de noodzakelijke aandacht. Integraal veiligheidsbeleid verhoogt het 'veiligheidsbewustzijn': onderwijsprofessionals zijn zich bewust van hun omgeving met fraaie en minder fraaie kanten. Door alle veiligheidsaspecten van de school de revue te laten passeren wordt ervoor gezorgd dat niets over het hoofd wordt gezien.
o Hoe kan leerlingenzorg de veiligheid vergroten? o Hoe kan moderne technologie bijdragen aan een veiliger leeromgeving? o Hoe kan onze relatie met de plaatselijke middenstand en de locale overheid bijdragen aan een beter leefklimaat?

Effectief veiligheidsbeleid vergt in de eerste plaats een overzicht van de stand van zaken:
o hoe veilig voelen medewerkers en leerlingen zich? o Hoe is het gesteld met kwetsbaarheid van de fysieke schoolomgeving? o Hoe veilig is de internet-omgeving en op welke wijze wordt digitale communicatie beschermd?
Pas in tweede instantie wordt gezocht naar mogelijkheden om de veiligheid zo optimaal mogelijk te laten zijn. Tijdens dit seminar komen beide aspecten uitvoerig aan de orde.

Integraal veiligheidsbeleid zonder nieuwe technologie, is dat mogelijk?

13.00 uur: Registratie en ontvangst met koffie en thee

13.30 uur: Opening en plenaire inleiding door dagvoorzitter Bert Molenkamp;
voorzitter van het Platform Veiligheid en Geweld BVE en lid College van Bestuur ROC ASA

14.15 uur: Een veiligheidsplan met daarbij behorend crisisteam. Moderne Technologie op zich zorgt niet voor veiligheid. Het kan echter wel een belangrijke schakel zijn in de strijd tegen onveiligheid en het gevoel van onveiligheid.
TNO: Ing. R. Nassette; senior marketing manager Maatschappelijke veiligheid / Crisis management

14.35 uur: Pauze (informatiemarkt)

15.00 uur: Parallelsessies, eerste ronde
KPC groep: Integraal veiligheidsbeleid;
Integraal veiligheidsbeleid. Wat zijn de procedurele en culturele gevolgen van veiligheidsbeleid en hoe wordt dat vertaald naar organisatie en personeel? Wilbert Seuren licht de beleidsmatige kant van veiligheid toe.

KPC groep: "zeven peilers van de veilige school" Ine Spee gaat in op intergraal veiligheidsbeleid aan de hand van de 'zeven peilers van de veilige school': aantrekkelijk onderwijs, veilig schoolklimaat, fysieke maatregelen, monitoring en registratie, verbinding tussen in- en externe zorg, betrokkenheid vanuit alle niveaus en de verbinding tussen school en omgeving.

15.25 uur: Parallelsessies, tweede ronde
Getronics PinkRoccade: Hoe bepaal je welke risico's je loopt als er geen twee scholen gelijk zijn en welke hulpmiddelen kunnen en moeten vandaag de dag worden ingezet om uw beveiligingsbeleid kosteneffectief ten uitvoer te brengen. Getronics PinkRoccade deelt kennis, ervaring en visie. Marco Plas; solution Director ICT Security

Computer Associates: Informatiebeveiliging onder controle, een bittere noodzaak. Informatiebeveiliging binnen het onderwijs heeft nog steeds niet de prioriteit die het, gezien de incidenten die zich hebben voorgedaan, verdient. Onderschatting van de noodzaak is een van de redenen.
Deze sessie geeft een overzicht van de diverse aspecten van informatiebeveiliging, met het doel te komen tot een model om informatiebeveiliging onder controle te krijgen. Herman van der Wal; Senior Security Consultant.

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Via www.mediaplaza.nl kunt u zich aanmelden voor dit seminar in de middag van 24 mei bij Media Plaza in Utrecht.

Na ontvangst van uw inschrijving sturen wij u een deelnamebevestiging en routebeschrijving toe.

Wij stellen het op prijs u tijdens het seminar te mogen begroeten.