Universiteit van Amsterdam

Nieuwe maatregelen om de kwaliteit van medische registratie te verbeteren


Promotie Geneeskunde


dinsdag 24 mei 10.00 uur

De kwaliteit van medische registraties staat of valt met de kwaliteit van de gegevens die erin zijn vastgelegd. Daniëlle Arts onderzocht de betrouwbaarheid van data die betrekking hebben op intensive care-geneeskunde, met speciale aandacht voor de Nederlandse Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) en het terminologiesysteem Diagnosen voor Intensive Care Evaluatie (DICE). Zij ontwikkelde een aantal kwaliteitsbevorderende maatregelen. De gegevens in NICE bleken na implementatie van de maatregelen van voldoende kwaliteit om de evaluatie mogelijk te maken. Voor beoordeling van terminologiesystemen als DICE is een combinatie van verschillende methoden wenselijk.

Mw. D.G.T. Arts: Information for intensive care evaluation. Methods to assess and improve data quality and data processing. Promotoren zijn prof. dr. M.B. Vroom en prof. dr. A. Hasman.

Universiteit van Amsterdam.
Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.