Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 mei 2005, no. 105

Derde keer Creatieve koffie voor mantelzorgers

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven gaat verder met haar serie: Creatieve koffie, daar neem je wat van mee. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 mei van 13.30 tot 15.30 uur in het gebouw van ETKB, Schalmstraat 2b te Eindhoven.

Deze derde bijeenkomst staat in het teken van Mooi in Mozaïek en wordt geleid door mw. Jeannette Claessen van Mosaïca. Mozaiek is het op creatieve wijze plaatsen van kleine stukjes steen om er een nieuw en mooi geheel van te maken. Het lijkt wel wat op het goochelen waar mantelzorger dagelijks mee te maken hebben om alle onderdelen in hun leven te laten passen.

Deze activiteit is alleen bedoeld voor mantelzorgers. Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven deze en andere activiteiten waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan de rol als mantelzorger en de gevoelens en spanningen die dit met zich mee kan brengen.

Mantelzorgers kunnen zich voor een van beide dagen opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven telefoon 040-2384579. Op dit nummer kan men zich ook afmelden.

Het voorwerp dat versierd wordt, mag een eigen voorwerp zijn (plat, niet te groot en met harde ondergrond). Het kan ook het voorwerp van het Steunpunt zijn. Op het einde van de middag neemt ieder zijn mozaïekkunstwerk mee naar huis.

© 2005 Gemeente Eindhoven