Ingezonden persbericht


BBC One en Two eind mei:

Moederliefde over de dood heen en

PGA-golfkampioenschappen in Wentworth

ONE life - To Courtney, With Love

Dinsdag 24 mei, 23.35 - 00.15 uur op BBC ONE

"Ik ga deze week dood, dus kan ik mijn haar maar beter op vrijdag laten doen."

Op haar dertiende beviel Beckie Williamson van een klein meisje. Ze noemde haar Courtney. Toen Beckie veertien was, werd er botkanker geconstateerd. Op haar vijftiende hoorde ze dat haar sarcoom terminaal was en een paar weken na haar zestiende verjaardag stierf zij.

De grootste angst van Beckie was, dat haar dochter zou opgroeien zonder haar moeder te kennen. Daarom besloot ze voor Courtney een erfenisvideo te maken. Vicky, Beckies oudere zuster, die een opmerkelijk inzicht geeft in hun relatie, vertelt over de film. Zij schildert een aangrijpend portret van de manier waarop deze twee jonge vrouwen het onvermijdelijke van Beckies dood onder ogen zien door - soms erg zwarte - humor, liefde en steun.

PGA Championship

Donderdag 26 mei, 14.30 - 19.00 uur op BBC TWO

Het PGA Championship begint vandaag op de West Course in Wentworth. Steve Rider presenteert live de eerste ronde, terwijl sommige van de grootste golfspelers ernaar streven om de eerste prijs van 666.660 euro te winnen.

Vele van de grootste golfers hebben hun naam geëtst op de beker. Nick Faldo won de titel vier keer - en is daarmee recordhouder - en Colin Montgomerie, Bernhard Langer en Peter Alliss triomfeerden ieder drie keer. Bij de vier laatste toernooien kwamen er echter verrassende winnaars uit de bus, zoals Andrew Oldcorn, Anders Hansen, Ignacio Garrido en de kampioen van vorig jaar: Scott Drummond.

De tweede ronde van het PGA Championship is te zien op vrijdag 27 mei om 14.30 uur op BBC TWO.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (