Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

13-05-2005
Korenweek in het amfietheater van 24 t/m 28 mei 2005

Korenweek in het amfietheater van 24 t/m 28 mei 2005

In navolging op twee jaar geleden organiseert het Alblasserdamse Muza-overleg in samenwerking met de Culturele Raad deze maand weer een korenweek in het amfietheater aan de haven op de Dam. Deze week wordt grotendeels ingevuld door de Alblasserdamse koren. De Muza is van mening dat deze geslaagde week, zoals die in 2003 werd ingevuld, navolging verdient.

Bij de vorige editie waren er naast Alblasserdamse koren en korpsen ook deelnemers uit andere gemeenten aanwezig. Dit jaar is het programma hoofdzakelijk gevuld met Alblasserdamse deelnemers. Dinsdagavond 24 mei bijt het Chr. Kinderkoor De Blijde Klanken de spits af. Voor de woensdagavond 25 mei is het Muza-overleg nog in onderhandeling over de invulling. Het is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet duidelijk of deze avond zal worden ingevuld door een koor of een korps.
Op donderdagavond 26 mei laat het Alblasserdams Chr. Mannenkoor zich van zijn beste kant zijn. Vrijdagavond 27 mei laat het zangkoor de Klinkers van zich horen. De aanvang van alle avonden is om 19.30 uur. Deze muzikale week wordt op zaterdagmiddag 28 mei afgesloten met het koor Mélange Rood uit Papendrecht. Dit koor brengt populaire liederen ten gehore. Vanaf 14.30 uur is dit koor te beluisteren. De geluidstechnische ondersteuning in deze week wordt verzorgd door Mark Plaisier.