Provincie Zuid-Holland

Afsluitingen N217 in Oud-Beijerland en Binnenmaas

In de 2 nachten tussen dinsdag 24 en donderdag 26 mei zijn de Provinciale weg N 217 tussen de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland en de toerit naar de A 29 in Binnenmaas, maar ook de kruisende wegen Westdijk en Oud-Heinenoordseweg in verband met werkzaamheden afgesloten tussen 20.00 uur 's avonds en 05.00 uur 's morgens. Bij slecht weer worden de werkzaamheden een week uitgesteld naar de 2 nachten tussen dinsdag 31 mei en donderdag 2 juni.De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de uitvoering van het project doorstromingsmaatregelen Oud-Beijerland - A 29. Deze werkzaamheden bevinden zich in de laatste fase van uitvoering. Op verschillende plaatsen, met name op de kruisingen met de Westdijk en de Oud-Heinenoordseweg moeten werkzaamheden worden uitgevoerd waarvoor een afsluiting noodzakelijk is. Zo moet overtollige wegverharding worden verwijderd, worden geasfalteerd, vangrail geplaatst en markeringen worden aangebracht. Beide afsluitingen beginnen om 20.00 uur in de avond en lopen door tot de volgende morgen 05.00 uur. Omleidingen zijn ingesteld. Tijdens de werkzaamheden worden ook de Goidschalxoordsedijk en het Oosteinde in Heinenoord voor doorgaand verkeer afgesloten. De politie zal toezien op de ingestelde afsluitingen en inrijverboden.

Na afloop van deze twee nachten is de weg in principe gereed. Bij de Westdijk is vanaf woensdag 25 mei voor het kruisend verkeer met de N 217 een tunnel aanwezig en is de oversteek over de weg vervallen. Afslaan vanaf de Provinciale weg komend uit de richting A 29 naar rechts, Westdijk (Noord) is dan niet meer mogelijk en naar links, Westdijk (Zuid) niet langer toegestaan. Ook vanuit Oud-Beijerland kan op dit punt niet meer linksaf worden geslagen. Vanaf de Westdijk (Noord) kan alleen nog gebruik worden gemaakt van de tunnel om de weg te kruizen. Vanaf de Westdijk (Zuid) mag alleen rechtsaf de provinciale Weg op worden gereden richting A 29, linksaf is niet meer toegestaan.Om vanaf de N 217 in Heinenoord te komen zal gebruik moeten worden gemaakt van de rotonde Tienvoet. De directe aansluiting met de Oud-Heinenoordseweg vervalt. Dit geldt ook voor de platte Reedijk aan de zuidkant van de N 217. Fietsers en langzaam verkeer wordt vanaf dinsdag 1 juni toegelaten op de parallelweg. Dan zal ook de bus van de busbaan gebruik gaan maken.

Omleiding autoverkeerHet autoverkeer tussen Oud-Beijerland en de A29 wordt omgeleid over Kwaksche Weg - Stougjesdijk - De Greup - N 489 (Smitsweg - Maasweg), naar de A 29 vv. Deze route is bewegwijzerd met het cijfer 2 richting A 29 en het cijfer 3 vanaf de A 29 afslag 21 (Oud-Beijerland) richting Oud-Beijerland. Automobilisten die rijden van Nieuw-Beijerland, Piershil of Goudswaard naar de A 29 of omgekeerd wordt geadviseerd gebruik te maken van afslag 22 Numansdorp.

Openbaar vervoerDe bussen van Connexxion rijden tijdens de afsluiting een aangepaste route. Dit kan enige vertraging geven in de avonduren.

InternetVan de voortgang van de werkzaamheden die met de afsluitingen samenhangen zal melding worden gedaan op de website van de provincie www.zuid-holland.nl thema verkeer/werkaandeweg.

Bron: Afdeling communicatie, telefoon 070 441 66 22 Provincie Zuid-Holland