Gemeente Doesburg


| | | | | | [Werk, Inkomen en Zorg] | Wijkgericht Werken |

Wijkgericht Werken

Wijkgericht werken in Doesburg.

De gemeente Doesburg bezoekt in het kader van het wijkgericht werken de komende tijd de wijken Noordelijk- en Zuidelijk Molenveld.

Bewoners van de wijk Noordelijk Molenveld worden uitgenodigd om op 24 mei, 1 of 2 juni hun verhaal over hùn wijk te komen doen. Het Zuidelijk Molenveld is 21 en 22 juni aan de beurt. Vragen als wat gaat goed in de wijk en wat kan er worden verbeterd of veranderd zullen dan uitgebreid aan bod komen. Bewoners kunnen zelf aangeven wat zij verbeterd of veranderd willen zien. Deze informatiebijeenkomsten zijn bedoeld om de huidige wijkraad Noordelijk Molenveld wat uit te breiden en zo mogelijk een nieuwe wijkraad in het Zuidelijk Molenveld op te starten. Zij kunnen ondersteuning krijgen van de gemeentelijke wijkcoördinator en diverse instanties zoals de politie.
Deze wijkraad zal het aanspreekpunt worden voor de wijkbewoners, gemeente, en ook voor de andere instanties, als het gaat om verbetering van de leefbaarheid in deze wijk.
Daarbij kunt u denken aan verkeersveiligheid, onderhoud van openbaar groen, speelvoorzieningen, onderhoud van wegen en verlichting, parkeren, wijkveiligheid, samenleven in de wijk, aanwezigheid van diverse voorzieningen voor wijkbewoners (school, winkels, huisarts enz.).
De gemeente wil graag van bewoners hun mening weten over deze onderwerpen.
De wijkraad zal in samenspraak met de gemeente, maar ook met de politie en mogelijk andere instanties werken aan het aanpakken van de onderwerpen die door de bewoners zelf zijn aangedragen voor verbetering.
Hierin geven bewoners zelf aan welke punten voor verbetering of verandering in aanmerking komen.

De informatiebijeenkomsten zijn van belang om de mening uit de wijk te horen.
De gemeente zal via de pers en door huis-aan-huis nieuwsbrieven aandacht vragen voor deze bijeenkomsten. De avonden worden gehouden in het voormalige schoolgebouw de Bongerd/Tombola, Armgardstraat 15. Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor u klaar. Om 20.00 uur gaat de avond van start. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Ook inwoners buiten deze wijk zijn welkom op deze wijkbijeenkomsten. Wilt u meer weten over wijkgericht werken in de wijk Noordelijk- Zuidelijk Molenveld of over het wijkgericht werken in het algemeen, bel of mail met de gemeentelijk wijkcoördinator Armand Rood. Zijn tel.nr. is 0313-481381. Mailen kan ook, naar armand.rood@doesburg.nl. Wilt u de wijkcoördinator spreken, bezoek dan het Stadhuis, Ph. Gastelaarsstraat 2 (de wijkcoördinator is dagelijks aanwezig tussen 9.00 en 16.00 uur).

nieuwbrief over wonen en leven in de wijk n-molenveld (mei 2005)