Gemeente Den Haag

mei 2005
Advies- en Steunpunt Den Haag uitgebreid naar de regio (17 mei)

De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer gaan samen huiselijk geweld aanpakken. De laatste vier gemeenten sluiten zich vanaf 24 mei 2005 aan bij het al bestaande Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Om de samenwerking te bezegelen, ondertekenen de gemeenten en hulpverleners in de regio op deze dag een samenwerkingsovereenkomst in het Huygensmuseum Hofwijck te Voorburg.

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Den Haag is sinds de start eind november 2004 bijna tweehonderd keer benaderd. Om slachtoffers, daders en andere betrokkenen goed en nog sneller te helpen, is samenwerking tussen gemeenten in de regio belangrijk. Wethouder Klijnsma: 'Ik ben erg blij dat de vier gemeenten zich aansluiten bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. We gaan er met elkaar alles aan doen om geweld achter de voordeur terug te dringen en te voorkomen. Want huiselijk geweld is inderdaad niet normaal!', zegt ze met verwijzing naar de slogan van de publiekscampagne.

Op 24 mei 2005 start ook deze publiekscampagne in de vijf gemeenten. Inwoners worden via radiospotjes, advertenties, posters en flyers gewezen op het Advies- en Steunpunt, het centrale telefoonnummer 0900-0443322 en de slogan 'Huiselijk geweld is niet normaal!'. Meer informatie over huiselijk geweld en het Advies- en Steunpunt staat op de website www.huiselijkgeweld.nl

Tijdens de bijeenkomst op 24 mei 2005 vertelt een slachtoffer van huiselijk geweld over haar ervaring. Een trajectbegeleider bij het Advies- en Steunpunt geeft een kijkje achter de schermen. De gemeenten en de hulpverleners ondertekenen daarna de samenwerkingsovereenkomst.