Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

In de TV Makelaar: André Relou op pad met Sybrand Niessen én vier studentes

In het televisieprogramma 'de TV Makelaar' van dinsdag 24 mei gaat presentator Sybrand Niessen samen met makelaar André Relou op zoek naar de 'ideale' studentenwoning. De tv-opnames hiervoor begonnen al in maart van dit jaar. Vorige week waren de laatste opnamedagen. "Ik ben al eerder in de TV Makelaar opgetreden als aankopend makelaar. Toen ging het om een keuze uit drie huizen en later nog eens om een appartement. In deze uitzending gaan vier studentes op zoek naar geschikte huisvesting. En dit keer ga ik op pad met Sybrand in plaats van Sylvana. Weer een heel andere ervaring!", vertelt André Relou.

Sylvana Simons en Sybrand Niessen presenteren samen de TV Makelaar. Eén van hen leidt de zoektocht naar de ideale woning van een persoon of stel. De ander houdt zich bezig met de keerzijde van de medaille, het vinden van een koper voor een huis.

Pand gesloopt
De opnames vonden plaats in Eindhoven. De studentes zijn Marjan, Nicky, Fiona en Lisette. André: "Het pand waar zij nu wonen, in het Vonderkwartier, zal op den duur gesloopt worden. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Er loopt namelijk nog een rechtszaak. De vier meiden wilden ondertussen actie ondernemen en alvast zoeken naar een nieuwe woning. En dus stuurden zij een brief naar de TV Makelaar. Eén van de vaders wil optreden als financier. Hij neemt genoegen met een laag rendement, als hij maar wel uit de kosten komt. Concreet was de zoekopdracht: een niet al te dure woning met zes kamers en een gemeenschappelijke ruimte. Niet te ver gelegen van de hogeschool, de TU en het centrum."

10%-regeling
In principe kan elk huis als studentenhuis worden betrokken. Tot 1 juli dit jaar geldt de 10%-regeling. "Dit betekent dat niet meer dan 10% in een straat bewoond mag zijn door studenten. Na 1 juli geldt dit niet meer. Natuurlijk worden wel bepaalde eisen gesteld aan studentenhuisvesting zoals regels voor brandveiligheid, voldoende vluchtwegen enzovoort." Ondanks het feit dat er in de studentenstad Eindhoven genoeg te koop staat, viel het niet mee om een huis te vinden dat aan het eisenpakket voldeed. "Zes kamers én een gemeenschappelijke ruimte én op korte afstand van het centrum. Dat soort panden liggen niet voor het oprapen! Bovendien was er nog een beperkende factor: het geld. De woning moest betaalbaar zijn."

Leuke vent
De samenwerking met Sybrand en de studentes heeft André als heel positief ervaren. "Sybrand kwam aanrijden in een oude Amerikaanse bak. Het contact was meteen gelegd. Een leuke, joviale vent! Hij houdt de meiden op een grappige manier voor de gek. Maar goed, wie meer wil weten moet dinsdag gewoon kijken! En of het lukt om een pand te vinden . dat zeg ik niet. Ik houd het spannend!"

De TV Makelaar, dinsdag 24 mei, van 20.30 uur - 21.30 uur bij RTL4.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met André Relou Makelaardij, telefoonnummer 040 - 20 55 300 (kantoor Eindhoven). Beeldmateriaal wordt digitaal aangeleverd. Suggestie fotobijschrift: 'Sybrand Niessen, presentator van de TV Makelaar, en André Relou gaan samen met vier studentes op zoek naar het ideale studentenhuis.'

Eindhoven, 17 mei 2005.

---- --