Ingezonden persbericht


SOUND OF SCIENCE
Dinsdag 24 mei
Cultuur op de Campus, Radboud Universiteit Nijmegen Huygensgebouw, Toernooiveld 1
16.00-20.00u, entree gratis

Sound of Science is het festival dat Cultuur op de Campus organiseert met de studieverenigingen van de Faculteit NWI (B-faculteit) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze derde editie verkent de grenzen tussen natuurwetenschap, techniek en kunst door middel van theater, muziek, film, beeldende kunst en enkele heel bijzondere interactieve, muzikale installaties. Kom naar het gloednieuwe Huygensgebouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en laat je verrassen.

Programma:


* THEATERZAAL
Kantine studieverenigingen Zuid
HG00125

Ambient: Red Velvet Corridor
16.00-16.45u
Het Nijmeegse Red Velvet Corridor bestaat uit voorman Peter Nijland (keyboard), een gitarist en een live sampler. De leden noemen hun filmische en meeslepende muziek 'minimale ambient' en versterken deze met zelf ontworpen visuals.

Theater: Krantenkoorts
17.00-18.00u (na aanvang geen toegang meer)
Bernhard Christiansen en Maurits Cornelis van Stichting Absurd Nederland (www.absurd.nl) spelen een komisch en ontroerend stuk over twee dappere mannen, een krant en een vis.

Theatersport
18.15-18.45u
Vergeet voetbal, theatersport is dé kijksport. Twee voordelen: het publiek mág scanderen (spelsuggesties) en mág gooien (met rozen of natte sponzen).

Pop: The House of Cosy Cushions
19.15-20.00u
HoCC maakt eigenzinnige muziek die varieert van folk tot eighties en van meditatief tot rock, en herinnert aan Tom Waits, Nick Drake en the Velvet Underground. Voorman/kunstenaar Richard Bolhuis begeleidt het optreden met visuals.


* LOUNGECAFÉ
Kantine studieverenigingen Noord
HG00120

In het Loungecafé, waar deejay's de stemming bepalen, kun je terecht voor food & drinks.

TokTek
18.00-18.20u & 18.55-19.15u
Volgens TokTek, van het Nijmeegse collectief Lomechanik, is het leven een loop. Hij bouwt zijn muziek met joysticks, draaitafel en laptop op uit samples, beats en geluidsfragmenten.


* FILMZAAL
Collegezaal 12
HG00304

Robot Stories
In vier hartverwarmende, onder prijzen bedolven films behandelt regisseur Greg Pak menselijke relaties in een wereld gedomineerd door robots. Scifi waarin humor en ontroering special effects overbodig maken.

My Robot Baby
16.10-16.30u
Een echtpaar krijgt een robotbaby op proef ter voorbereiding op het ouderschap.

The Robot Fixer
16.40-17.00u
De moeder van een comateuze zoon raakt in de ban van zijn fascinatie voor speelgoedrobots.

Machine Love
18.20-18.40u
Een robotkantoorklerk ontdekt dat ook hij liefde nodig heeft.

Clay
18.50-19.10u
Een oude beeldhouwer moet kiezen tussen een natuurlijke dood of digitale onsterfelijkheid.


* OP LOCATIE

In en om het Huygensgebouw tref je installaties aan die kunst en technologie verbinden zoals je nooit eerder hoorde. De PicRadar, van het Gentse Logos-lab, maakt het met nieuwe digitale technologie en natuurkundige principes mogelijk om geluiden te creëren met je lichaam als bron. Ook de symfonie voor zingende fietsen laat je met je oren klapperen.



Ingezonden persbericht