FNV

FNV-congres in teken van honderdjarig bestaan

Tijdens het FNV-congres op 24 en 25 mei staan de afgevaardigden uitgebreid stil bij het honderdjarig bestaan van de FNV. Een dag eerder wordt een boek en een speciale website gepresenteerd over dit jubileum.

Dat meldt FNV e-Magazine woensdag.

Verder staat de slagkracht van de FNV centraal in de vorm van zeven thema's die het beleid voor de komende vier jaar bepalen. Dit zijn werkzekerheid, sociale zekerheid, levensloop, lokaal sociaal beleid, overlegeconomie & acties, doelgroepenbeleid en globalisering.

In het kader van het doelgroepenbeleid is de FNV bezig met het opzetten van een jongerennetwerk. "Daarbij gaat het meer om de inhoud dan de structuur", zegt FNV's bestuurssecretaris Mariëtte van der Neut. "Maar er hoort ook een aansprekend gezicht bij die dat netwerk gaat vertegenwoordigen."

Tijdens het congres wordt dit netwerk officieel gepresenteerd.

De afgelopen vier jaar heerste de overtuiging dat jongeren beter niet apart, maar door alle beleidsterreinen heen aandacht moesten krijgen. "Van dat idee is de FNV teruggekomen", zegt Van der Neut.

Op lokaal niveau wil de FNV meer gaan samenwerken om het beleid rond werk, zorg en inkomen beter te beïnvloeden. Door het inzetten van leden in de sociale brigades, die nu al deels actief zijn. Tijdens het congres gaan de deelnemers zich verdiepen in de aanpak, samenwerking en ondersteuning van deze brigades.

De FNV heeft een congreswebsite geopend.