Gemeente Apeldoorn

Stichting Onze Woonwens realiseert patiobungalows in Zuidbroek

Apeldoorn sluit eerste samenwerkingsovereenkomst af met bewoners die samen bouwen

De gemeente Apeldoorn stimuleert het samen bouwen van woningen. Inmiddels zijn er diverse initiatieven van bewoners die gezamenlijk woningen willen realiseren. Dinsdag 24 mei wordt op feestelijke wijze de eerste samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente, de bewoners die verenigd zijn in stichting Onze Woonwens en de landelijk opererende stichting SIR-55.

Stichting Onze Woonwens ontwikkelt en realiseert een project van circa 12 patiowoningen in Het Mozaïek, dat ligt in de nieuwbouwwijk Zuidbroek. De woningen zijn bedoeld voor 55-plussers. De stichting bestaat momenteel uit zeven huishoudens. Voor de overige vijf woningen worden nog huishoudens gezocht. De landelijke stichting SIR-55 staat echter garant voor deze vijf woningen, waardoor er geen belemmeringen zijn om met de realisatie van de patiowoningen van start te gaan. Met de overeenkomst leggen de drie partijen vast onder welke voorwaarden en uitgangspunten de woningen kunnen worden gerealiseerd.

Het initiatief van stichting Onze Woonwens sluit goed aan bij de gemeentelijke beleidsdoelstelling om het particulier opdrachtgeverschap te bevorderen, zowel in de bestaande stad als bij nieuwbouwplannen en voor alle woonmilieutypen en financieringscategorieën. De gemeente stimuleert zowel de individuele (IPOG) als de collectieve vorm van particulier opdrachtgeverschap (CPOG). Het samen bouwen (CPOG) is vooral een prima impuls voor de woningbouw, omdat een heel nieuw deel van de woningmarkt wordt aangeboord. Daarom is de gemeente vorig jaar het project CPOG gestart, dat nog duurt tot eind 2006. Gedurende het project ondersteunt de gemeente bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van CPOG.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-mei-2005 03:16