Gemeente Amsterdam

Het Europees Referendum in de Raad van Amsterdam

19 mei 2005
---
webmaster

Dinsdagavond 24 mei a.s. vindt er in het stadhuis van Amsterdam, Amstel 1 een bijzondere vergadering van de gemeenteraad plaats over Europa, de grondwet en het referendum.

Ja of Nee? De gemeenteraad wil met een openbaar debat bijdragen aan een goede informatieverstrekking over het referendum, dat op woensdag 1 juni wordt gehouden.

Het debat is samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nederlands Debat Instituut en het bureau Europees Parlement georganiseerd.

Het debat is vrij toegankelijk en duurt van 20.00 tot 22.00 uur en wordt via Salto live uitgezonden. Het aanwezige publiek kan deelnemen aan het debat en zal mede de gespreksonderwerpen kunnen vaststellen.

Als bijzondere gasten zijn staatssecretaris Atzo Nicolaï en de voorzitter van het Europees Parlement de heer Josep Borrell aanwezig.

Aan het debat zullen verder deelnemen: * de hoogleraren Tom Eijsbouts en Arjo Klamer als inleiders * Tiny Kox (SP Eerste Kamer) * Farah Karimi (Groen Links Tweede Kamer) * Jan Jacob van Dijk (CDA Tweede Kamer) * Willem Bos (comité Grondwet Nee) * Sammy van Tuyll (Democratisch Europa)

Als gespreksleider treedt Roderik van Grieken op, directeur van het Nederlands Debat Instituut.

U kunt de vergadering rechtstreeks volgen op tv via het A1 kanaal van Salto (kabelkanaal 39+), via internet vergaderingen, en via de kabelradio 88.1 MHz en ook op 106.8 FM

Websites over het referendum

Referendumcommissie Referendumwijzer Grondwet hoezo?

Zie ook Europese verkiezingen in Amsterdam Internet Referentiecommissie Referendumwijzer Grondwet hoezo?