Ingezonden persbericht


Manifestatie voor vluchtelingenkinderen

Op 24 mei 2005 houdt vluchtelingensteunplatform Van Harte Pardon op het Plein, bij de Tweede Kamer in Den Haag, van 15.00 tot 17.00 uur een manifestatie in het kader van de landelijke scholenactie "Hard/t voor kinderen". Met de manifestatie wil Van Harte Pardon opkomen voor kinderen van vluchtelingenfamilies. Fabel-medewerker Harry Westerink zal daar spreken en gedichten voordragen.

Onder het motto "Laat je klasgenoten en vrienden niet zomaar uit je klas verdwijnen!" voeren scholieren en ook docenten momenteel overal in het land actie voor kinderen van vluchtelingenfamilies die hier al jaren verblijven. De Nederlandse overheid onthoudt deze kinderen basisbehoeften als veiligheid, zekerheid en een toekomstperspectief, waarmee men internationaal erkende kinderrechten schendt. Dit uitsluitingsbeleid is scherp veroordeeld door Human Rights Watch, Defence for Children en Unicef.

Vanaf 17 mei hebben veel scholieren het verhaal van hun naar Nederland gevluchte klasgenoten en vrienden opgeschreven en aangegeven waarom vluchtelingenkinderen niet uitgezet kunnen, mogen en willen worden. Ook heeft Van Harte Pardon veel handtekeningen opgehaald. Deze brieven en handtekeningen worden op 24 mei aangeboden aan leden van de Vaste Kamercommissie voor Jusitie.

Op de website van Van Harte Pardon, , staan brieven en petities die je tot eind mei kunt opsturen naar: Vaste Kamercommissie Justitie
t.a.v. alle commissieleden Justitie
Vluchtelingen-, Asielzaken en Integratie
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op werkdagen/open at workdays: 14:00-17:00. Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.