ST. NAT. EVENEMENTENPRIJZEN

Uitreiking Nationale Evenementenprijzen

Persbericht

Uitreiking Nationale Evenementenprijzen

Lifetime Achievement Award voor Jan Smeets

Dinsdag 24 mei a.s. zullen in Den Haag in het Theater aan het Spui de Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt. Aanvang van de uitreiking is om 16.00 uur.

Dinsdag a.s. zullen voorde 5e keer de Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt. Naast de bekendmaking van de Evenementenstad van het jaar wordt een Grandprix uitgereikt aan het International FilmFestival Rotterdam en wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Jan Smeets van Pinkpop voor zijn verdiensten voor het evenementenvak..

In de categorieën 'Beste Stadspromotie-evenement', 'meest innoverende evenement', 'beste regio-evenement' en 'leukste stadsevenement worden ieder drie evenementen bekroond. Onder aan dit bericht vindt u de namen van de genomineerde evenementen.

Tien gemeenten zijn genomineerd voor de titel ' Evenementenstad van het jaar'. Volgens de jury is duidelijk zichtbaar dat gemeenten met elkaar een felle strijd voeren om de gunst van de evenementenbezoeker. Een evenement levert een gemeente een economische impuls op (gemiddeld geeft een bezoeker aan een evenement 35 Euro uit) en daarnaast heeft een gemeente belangen op het gebied van stadspromotie, toerisme, soms integratie en een enkele keer zelfs een defensief doel met een evenement. Het is daarom dat vrijwel ieder gemeentebestuur volop aandacht geeft aan het ontwikkelen en behouden van goede evenementen. In veel gemeenten is er al een gemeentelijk bureau van waaruit evenementen in de stad ondersteund worden aldus Joost ter Waarbeek, directeur van de Nationale Evenementenprijzen.

De prijs die wordt uitgereikt aan Jan Smeets is bedoeld als eerbetoon vanuit het vak aan de man die met het al 35 jaar door hem georganiseerde evenement Pinkpop maar zeker ook door zijn voorbeeldfunctie voor andere organisatoren en zijn inspanningen voor het vak als de vader van de Nederlandse muziekfestivals gezien mag worden.

Dinsdag a.s. worden in Den Haag alle uitslagen bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt door Hans van Driem, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC)

Inlichtingen: Joost ter Waarbeek 06 12998682

Voor de titel 'Evenementenstad van het jaar zijn genomineerd:

Alkmaar, Almere, Amsterdam, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Leiden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht.

Voor de titel 'Beste Stadspromotie-evenement:
Haagse KoninginneNach Den Haag
De Sneekweek Sneek
TT Assen Assen

Voor de titel 'Beste Regio-evenement:
Visserijdagen Harlingen
Zeeland Nazomer Festival Middelburg
SKS Kampioenschap Skûtsjesilen Sneek

Voor de titel 'Leukste Stadsevenement:
Culturele Zondagen Utrecht
Donderdag Meppeldag Meppel
Virus Cultureel Festival Eindhoven

Innovatieprijs:
Dance for Life Amsterdam
Heimwee in Haarlem Haarlem
Kunsthal Kookt Rotterdam

Voor de Grand Prix Publieksevenementen zijn genomineerd:

Evenement: International FilmFestival Rotterdam

Persoon: Jan Smeets (Pinkpop)

20 mei 05 16:06