Saxion Hogescholen
BR>

vr 20 mei 2005

Voorlichting volwassenonderwijs bij Saxion Hogescholen

Saxion Hogescholen houdt op dinsdag 24 mei aanstaande in Deventer en op donderdag 26 mei aanstaande in Enschede voorlichtingsavonden over opleidingsmogelijkheden voor volwassenen in Deventer en Enschede.

De informatieavonden zijn met name bedoeld voor mensen die hun carrièreperspectief willen vergroten en eventueel naast hun werk een beroepsopleiding of cursus willen volgen. Wordt een opleiding gevonden dan kan vaak in september 2005 gestart worden met deze opleiding.

Een van de opleidingen waarover informatie verkregen kan worden is Het Scholingsprogramma Externe Veiligheid. Het vakgebied externe veiligheid is volop in beweging. Daarom wordt op dit moment in opdracht van de gezamenlijke provincies een "Cursusprogramma Externe Veiligheid" voor medewerkers van provincies, gemeenten en milieudiensten ontwikkeld. Dit initiatief wordt van harte ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van VROM. Deze Scholing richt zich in de eerste plaats op provinciale en gemeentelijke (beleids-)medewerkers die belast zijn met: externe veiligheid, milieu, ruimtelijke ordening en verkeer & vervoer, vergunningverlening, toezicht en handhaving en openbare veiligheid.

Andere opleidingen waarover informatie verkregen kan worden zijn: Hogere Hotelonderwijs in deeltijd, SPD Bedrijfsadministratie, Sportmanagement, Leraar Basisonderwijs in deeltijd en Personeel en Arbeid.

Het totale aanbod van studies waarover informatie verkregen kan worden is te vinden op deze site.

De voorlichtingsavonden duren van 17.00 tot 20.00 uur en worden gehouden in de gebouwen van Saxion Hogescholen:
* 24 mei, Deventer, Handelskade 75,

* 26 mei, Enschede, M.H. Tromplaan 28.

Voor nadere informatie over de informatieavond kunnen belangstellenden bellen met de Studie-Infocentra van Saxion Hogescholen, telefoon 0570-663700 of 053-4871100.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------