Socialistische Partij

Manifestatie `Zorg geen Markt!'

23-05-2005 * Het Plein in Den Haag zal dinsdagmiddag gevuld zijn met patiënten en werkers in de gezondheidszorg die demonstreren tegen de oprukkende marktwerking in de zorg. De actie wordt georganiseerd door de actiegroep `Zorg Geen Markt'.

Binnenkort beslist de Eerste Kamer over de nieuwe zorgverzekeringswet. Ook de Tweede Kamer debatteert nog volop met de minister over de invulling en uitvoering van het nieuwe zorgstelsel. Dit nieuwe stelsel en de oprukkende marktwerking bedreigen volgens de actievoerders de kwaliteit en de solidariteit.

Vele duizenden werknemers uit de zorg hebben eerder deelgenomen aan een emailactie van het comité, dat werd gelanceerd door een vijftigtal prominenten uit de zorg en SP-Kamerlid Agnes Kant.

Tijdens de manifestatie worden interviews gehouden met werkers uit de zorg en patiënten- en ouderverenigingen:

* Prof. dr. Robert Kreis, chirurg Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
* Geert-Jan van Loenen, huisarts te Enschede
* Hans ten Bosch, fysiotherapeut

* Jettie Bont, Landelijke organisatie van Aspirant Huisartsen
* De heer Smits, ANBO

* Gerard Boekhoff, Nierpatiënten Vereniging Nederland

Er worden toespraken gehouden door Siska de Rijke, voorzitter Nederlandse beroepsvereniging voor Kraamzorg, en Bas Vos, voorzitter Landelijke Huisartsenvereniging LHV.

Muziek wordt verzorgd door Harry Slinger (Drukwerk) en de manifestatie wordt opgeluisterd door straattheater Roest. Uiteraard is iedereen welkom om zich aan te sluiten bij dit brede protest tegen het streven naar steeds marktwerking in de zorg.

Manifestatie `Zorg Geen markt!"
Dinsdag 24 mei 2005
12:00 - 14:00 uur
Plein, Den Haag

* Website Zorg geen markt