ONEILL

In'Week Van De Zee' 100 Kids Naar Dolfinarium Voor Sea Odyssey

PERSBERICHT

In'Week Van De Zee' 100 Kids Naar Dolfinarium Voor Sea Odyssey

Sea Odyssey daagt scholieren voor 3e keer uit om plan te verzinnen voor schone zee!

Scholieren wijzen op het belang van een schone zee. Dat is het doel van de O'Neill Sea Odyssey. Groepen 7 en 8 van alle basisscholen van Nederland zijn opnieuw uitgedaagd om het beste/meest originele plan te verzinnen voor een schonere zee.

Halve Finale Sea Odyssey tijdens week van de Zee in Dolfinarium Harderwijk
De vier groepen met de beste plannen worden uitgenodigd om zelf op dinsdag 24 mei hun projecten te presenteren op de halve finaledag in Dolfinarium Harderwijk. Tijdens deze halve finale worden de twee groepen gekozen die naar de finale gaan van de O'Neill Sea Odyssey op zeilschip 'Eendracht'.

3e editie O'Neill Sea Odyssey staat gepland voor 6 juni 2005! Tijdens de derde editie van de Sea Odyssey, die vanuit Scheveningen gaat plaatsvinden op 6 juni 2005, worden de kinderen op een interactieve manier bewust gemaakt van de gevolgen van milieuvervuiling. Aan de hand van de onderwerpen zeebiologie, ecologie en navigatie & veiligheid beleven de kinderen een spannende en actieve dag op en rond de zee. De kinderen doen zelf praktijkproeven en worden getrakteerd op diverse helikopter- en reddingsbootdemonstraties.

Sea Odyssey lespakket aangevraagd door meer dan 300 scholen! Meer dan 300 Scholen hebben dit jaar het speciale Sea Odyssey lespakket aangevraagd. In deze pakketten worden de onderwerpen zeebiologie, ecologie en navigatie & veiligheid op een leuke interactieve manier behandeld. Het lespakket bevat verder een aantal praktijkgerichte opdrachten waarmee kinderen onder andere leren omgaan met het belang van het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Daarnaast ontvingen zij de 'Noordzee - Natuur Krant' van Stichting de Noordzee en een bouwplaat van het zeilschip Eendracht.

Waardevolle bijdrage aan het milieu
Het programma van de Nederlandse O'Neill Sea Odyssey is gebaseerd op een project dat onder dezelfde naam al bijna vijftien jaar zeer succesvol opereert in Santa Cruz, USA. Binnen dit project hebben in de afgelopen jaren meer dan 20.000 kinderen - in ruil voor een waardevolle bijdrage aan het milieu - een dag mogen verblijven op de megagrote catamaran van Jack O'Neill. Deze catamaran is speciaal ingericht als laboratorium voor onderzoek naar de invloed van de mens op ons ecosysteem.
Via www.seaodyssey.org kunt u hier meer informatie over vinden.

Accreditatie
Wilt u verslag doen van de halve finaledag en/of de finaledag van de O'Neill Sea Odyssey dan kunt u zich aanmelden bij de organisatie van de O'Neill Sea Odyssey via mpr@sportservice.nl.

De O'Neill Sea Odyssey is een 'Non Profit' project in samenwerking met: de Kustwacht, kustwachtschip 'Waker', Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Koninklijke Marine, Stichting de Noordzee, Stichting Het Zeilend Zeeschip/Eendracht, Dolfinarium Harderwijk, Rijkswaterstaat en Bristow Helikopters.

23 mei 05 13:59