Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 24-05-2005

Scootmobiel aangereden bij oversteken
DE PUNT Maandagmiddag rond 15.30 uur is een 74-jarige man uit Eelde licht gewond geraakt bij een ongeval. Hij stak op zijn scootmobiel tussen een rij stilstaande autos door de Groningerstraat over, toen hij door een tegemoetkomende auto werd geraakt. Deze auto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Groningen, die de scootmobiel te laat zag om nog te kunnen remmen. (05-142836)

Politie vordert rijbewijs alcomobilist in
EMMEN Maandagnacht controleerde de politie op de Hondsrugweg een 38-jarige man uit Emmen die daar in zijn auto reed. Hij had gedronken en scoorde bij de ademtest 720, ongeveer 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-142932)

Politie onderzoekt woninginbraken
PEIZE Maandag overdag is ingebroken in twee woningen. Uit een woning aan de Korvemaker verdween in de ochtenduren een laptop en een aantal sieraden. De 58-jarige bewoonster ontdekte de inbraak toen ze net voor de middag thuiskwam. Aan het eind van de middag meldde een 42-jarige man een soortgelijke inbraak aan de Elzenlaan. Hij mist onder meer een video- en een digitale fotocamera. In beide gevallen zijn deuren en een raam opengebroken. Een buurtonderzoek leverde tot dusver niets op. De politie onderzoekt deze zaken verder.

Auto in brand
WIJSTER Maandagavond is aan de VAM-weg een auto uitgebrand. De 44-jarige eigenaar, afkomstig uit Hoogeveen, zag rook onder het stuur vandaan komen en kon de auto nog net aan de kant zetten. Daar moest hij toekijken hoe de auto vervolgens volledig uitbrandde. De brandweer bluste de brand. (05-142921)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot 11.30 uur. Daarna neemt Ron Reinds de dienst over tot 15.30 uur. Vanaf 15.30 uur is Ernest Zinsmeyer weer in dienst.

Woensdagmorgen verzorgt Dana Kragten de voorlichting en Dirk Neef doet de woensdagmiddag.