Gemeente Weert

24 mei 2005

Vergunningaanvragen en verleende vergunningen volgen via gemeentelijke website

De service van de website van de gemeente Weert wordt dit jaar uitgebreid. De gemeente gaat namelijk intensief gebruik maken van internet voor het publiceren van vergunningaanvragen en verleende vergunningen. Daarnaast kunnen aanvragers van bouwvergunningen dan op www.weert.nl zien hoe ver de behandeling van hun aanvraag gevorderd is.

De gemeente Weert heeft een projectplan opgesteld om dit te realiseren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dat plan als goed beoordeeld, zodat het ministerie een aanzienlijke bijdrage in de kosten geeft (E 27.500,-). De gemeente Weert maakt deel uit van een groep van op dit moment 13 gemeenten die hiermee bezig is.

Het project richt zich op het publiceren van aangevraagde en verleende vergunningen op internet. De burger krijgt zo inzicht in de aard en de stand van zaken van deze vergunningen. Ook kan men constateren of in strijd met een vergunning wordt gehandeld en kan men dit bij de gemeente melden. In de eerste fase gaat het om bouwvergunningen, milieuvergunningen en gebruiksvergunningen. Als dit afgerond is worden ook andere vergunningen toegevoegd zoals sloop-, en drank- en horecavergunningen.

2005.087 FS

---- --