Ingezonden persbericht


Persbericht

24 mei 2005

Network Appliance breidt midrange-portfolio uit

~ Serieel ATA maakt primary-storage kosteneffectiever ~

Network Appliance, Inc. (NASDAQ: NTAP) gaat als eerste storageleverancier haar primary-storage-systemen uitrusten met serieel ATA (SATA). NetApp halveert daarmee de kosten per megabyte voor primary-storage-oplossingen. De SATA-optie is bovendien net zo betrouwbaar als de conventionele fibre-channel-oplossing. Daarnaast introduceert het bedrijf haar nieuwe productlijn NetApp® FAS3000 met de midrange-systemen FAS3020 en FAS3050. Ook biedt NetApp vanaf vandaag twee nieuwe virtualisatieoplossingen, de V3020 en V3050.

Onze nieuwe FAS-systemen, virtualisatieoplossingen en SATA-schijfoptie steken boven andere midrange-storage-oplossingen uit , zegt Bert van der Zande, Regional Director Benelux van Network Appliance. Onze klanten besteden 30 tot 50 procent van hun budgetten voor IT-infrastructuur aan gegevensopslag. De toename van de hoeveelheid data stelt ze voor een grote uitdaging. Voor hen hebben we de modulaire en schaalbare FAS3000-serie en de V3000-systemen ontwikkeld. We kunnen daarmee de complexiteit inperken, prestaties verbeteren en databeheer vereenvoudigen. Onze economische, high-density SATA-diskdrives voor primary-storage-applicaties zijn bovendien een mijlpaal in de industrie.

NetApp zal met haar nieuwe producten de aankoopkosten van opslagruimte nog verder omlaag brengen, het gebruik ervan efficiënter maken en de beheerkosten terugdringen. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan drie belangrijke zorgen van gebruikers.

De FAS3000-productlijn heeft een dubbel zo gunstige prijs-prestatieverhouding als andere midrange-systemen. Met een opslagcapaciteit van 84TB en 336 disks levert de FAS3000-serie high-end prestaties voor een midrange prijs. Bovendien ondersteunen de FAS3000-producten meer gebruikers per systeem dan andere oplossingen. De Data ONTAP" 7G-software met FlexVol-technologie kan de benutbare opslagruimte met 50 procent vergroten. Samen met de SATA-optie zorgt dat voor een halvering van de primary-storage-kosten per megabyte.

Net als andere NetApp-producten is de FAS3000-serie compatibel met opslagservers, FC-SAN, IP-SAN en meervoudige netwerkconfiguraties. De nieuwe producten zijn naadloos te upgraden, zonder de forklift -datamigratie die oplossingen van andere aanbieders nodig hebben. Om de SATA-schijven net zo betrouwbaar te maken als andere primary-storage-oplossingen, gebruikt NetApp RAID-DP"-technologie. RAID-DP biedt een nog betere bescherming van gegevens dan het betrouwbare RAID1, en is bovendien een stuk goedkoper per megabyte.

De V3000-serie levert tweemaal betere prestaties dan eerdere generaties virtualisatiesystemen. De producten bieden geïntegreerde host- en storageconnectiviteit en vier keer zo veel opslagcapaciteit. De virtualisatie-oplossingen van NetApp zijn ook te gebruiken met systemen van HDS, HP, IBM en Sun.

VeriTest-testresultaten
VeriTest, een divisie van Lionbridge (Nasdaq: LIOX), heeft de prestaties van FAS3020 getest in een onafhankelijk onderzoek. VeriTest vergeleek FAS3020 met EMC s CLARiiON CX500 midrange RAID-array in een typische online database-omgeving, en concludeerde:
* NetApp presteert beter

* NetApp maakt maximaal gebruik van de aanwezige storage-mogelijkheden
* NetApp is gemakkelijker te implementeren en beheren

De complete VeriTest-studie is te vinden op http://www,veritest.com/clients/reports/netapp/default.asp

(434 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Bianca van Dulst, NetApp: Tel: 023-567 96 89 Fax: 023-567 96 73 E-mail: bianca@netapp.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com