Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht 24-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Meisje gewond

LEERSUM Op maandagavond is een 12-jarig meisje uit Leersum gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 18.30 uur reed een 43-jarige automobiliste uit Leersum op het Juffersland uit een parkeervak rijden. Hierbij draaide hij zijn voertuig rechts achteruit. Hierbij zag hij een 12-jarige fietsster over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. Het meisje is met nekletsel en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

Snelheidscontrole

LEERSUM De politie heeft op maandagavond de Rijksstraatweg een radar snelheidscontrole gehouden.

Van 21.00 uur tot 22.30 uur heeft de politie 331 automobilisten gecontroleerd. In totaal reden 28 automobilisten te hard. De automobilist met de meeste haast reed 101 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.

Vernieling bushokje

DOORN Op maandagochtend is een 17-jarige jongen uit Soest aangehouden voor het vernielen van een bushokje.

Omstreeks 11.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een jongen een abri op de Driebergsestraatweg aan het vernielen was. Agenten konden de jongen aangehouden. Hij bekende met een aansteker letters in het plafond van de bushokje te hebben gebrand. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Derde verdachte brandstichting opgepakt

VEENENDAAL Op aandringen van de politie heeft op donderdag 19 mei de derde verdachte zich gemeld in verband met het onderzoek naar de brandstichting op 29 april j.l. op de Nieuweweg. Het betreft een 22-jarige inwoner van Den Haag.

In de nachtelijke uren van 29 april meldde een alerte inwoonster van Veenendaal een verdachte situatie bij een geparkeerde auto aan de Stadhouderslaan. Op het moment dat de agenten bij de auto kwamen, renden twee mannen juist op dit voertuig af. Achter dit tweetal sloegen tegelijkertijd metershoge vlammen uit een bedrijfspand aan de Nieuweweg. De twee konden vervolgens worden aangehouden. Uit getuigenverklaringen bleek dat nog een derde verdachte met de brandstichting te maken had. Ondanks een zoekactie wist hij op dat moment te ontkomen.

De verdachte meldde zich echter op 19 mei bij de politie. Nadat de man eerder weer door de politie getraceerd was, werd hem de mogelijkheid gegeven zich vrijwillig te melden, anders zou de verdachte door de sterke arm worden opgehaald.
Hij is inmiddels ingesloten voor nader verhoor. De verdachte is afgelopen vrijdag voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld.