Politie Groningen

Persberichten dinsdag 24 mei 2005

Provincie Groningen 24-05-2005 -

Winschoten: politie houdt beschonken automobilist aan
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagnacht in de Kastanjelaan een 31-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.65 promille uit. De verdachte is na verhoor heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Oude Pekela: politie neemt brommer in beslag
De politie heeft maandagavond de bromfiets van een 16-jarige inwoner van Oude Pekela in beslag genomen. De jongeman reed met een snelheid van 70 km per uur op de betrokken brommer over de Raadhuislaan in zijn woonplaats. Hij werd staande gehouden en omdat de verdachte al meerdere keren is bekeurd voor te hard rijden werd de brommer, overigens eigendom van 24-jarige Pekelder, in beslag genomen. Bij het technisch onderzoek aan de bromfiets werd een te hoog motorvermogen (constructiesnelheid) vastgesteld.Tegen de bestuurder, maar ook tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Uithuizen: politie houdt mannen aan
In de Schoolstraat in Uithuizen heeft de politie maandagavond een 23-jarige man uit Uithuizen en een 20-jarige man uit Kollumerzwaag aangehouden. Ze worden verdacht van autodiefstal en bedreiging. Surveillerende politiemensen zagen dat drie mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan de Schoolstraat. Van die woning bleek een ruit te zijn vernield. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen vluchtten de drie. De bewoner van de woning vertelde de politie dat hij was bedreigd door de drie mannen. Die waren gekomen in een auto die bij onderzoek als gestolen te boek bleek te staan. Bij onderzoek rond de woning konden de twee verdachten worden aangehouden. Ze zijn meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De derde man werd niet meer aangetroffen.

Baflo: vrouw gewond bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Provincialeweg N363 in Baflo is maandagmiddag een 58-jarige vrouw uit Warffum gewond geraakt. De vrouw kwam in een auto uit de richting van Baflo en reed in een flauwe bocht rechtdoor. Ze kwam met de wagen naast de weg terecht en botste tegen een boom. De bestuurster is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd.

Snelheidscontrole regio: maandag
Holwierde: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 399 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 98 km.
Leens: Provincialeweg N361
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 740 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 112 km.
Roodeschool: Hooilandseweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 241 voertuigen, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 70 km.
Niezijl: Rijksstraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1340 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km.

Berichten Stad volgen z.s.m.