Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht 24-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Fietsendieven aangehouden

MAARSSEN Maandagmiddag 23 mei omstreeks 15.45 uur hield de politie twee verdachten van fietsendiefstal aan.

Surveillerende agenten zagen op het Antilopespoor twee jongens met drie fietsen staan. De jongens, van 13 en 14 jaar oud en uit Maarssen, waren bezig met het demonteren van één van de fietsen. Zij konden niet verklaren van wie de fietsen waren en zij konden zich niet legitimeren. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten. Hun ouders hebben hen weer van het politiebureau opgehaald.

Alcoholcontrole

OUDEWATER / MONTFOORT In de nacht van maandag op dinsdag 24 mei heeft de politie tot ongeveer 00.30 uur 40 automobilisten aan een blaastest onderworpen. De controles vonden plaats op de Utrechtsestraatweg en de M.A. Reinaldaweg. Geen van de automobilisten bleek onder invloed.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Maandagmiddag 23 mei hield de politie op de provinciale weg N201 een radarsnelheidscontrole. In totaal passeerden 2020 voertuigen van 13.30 tot 15.30 uur de controlepost van de politie en reden 175 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/uur.

Verkeersongeval met letsel

HARMELEN Maandagmiddag 23 mei omstreeks 15.05 uur raakte een fietster gewond toen zij door een automobilist werd aangereden.

De 30-jarige fietster uit Harmelen reed over de Leidsestraatweg in de richting van de rotonde toen zij door onbekende oorzaak begon te slingeren. Een 23-jarige automobilist uit De Meern reed achter haar en probeerde haar te ontwijken, maar dit lukte uiteindelijk niet. De auto raakte de vrouw, waardoor zij ten val kwam. Zij is met hoofdletsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.