Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Stadsdeel Oud-West organiseerde bruisend Lentefeest voor vrijwilligers

Ruim 300 vrijwilligers bezochten afgelopen vrijdag 20 mei het jaarlijks Lentefeest voor vrijwilligers van stadsdeel Oud-West. Dit jaar vond het feest plaats in Buurtcentrum `De Havelaar'. De heren Klok en Boon zijn die avond door het Dagelijks Bestuur gehuldigd voor hun bijzondere bijdragen die zij hebben verricht voor de leefbaarheid in Oud-West. Ook stond de stadsdeelvoorzitter stil bij het recente overlijden van Frans Koning, een gewaardeerd vrijwilliger in de Kinkerbuurt.

Schakels van de buurt

De heer Klok heeft het project `Burenhulp' de afgelopen twee jaar als vrijwilliger en onbezoldigd coördinator draaiende gehouden. Aan hem en andere vrijwilligers is het te danken dat het project de afgelopen jaren is blijven functioneren. De heer Boon (84) is de afgelopen acht jaar bijzonder actief geweest als straatcontactpersoon in de Vondelbuurt. In deze functie is hij contactpersoon tussen de buurt en het wijkbeheer, schouwt straten en zorgt dat klachten van buren worden doorgegeven aan het stadsdeel.

Prettig samenleven in de buurt

Elk jaar biedt het stadsdeel de vrijwilligers van organisaties in Oud-West een feest aan als dank voor hun bijdrage om het samenleven in de wijken en buurten prettiger te maken. In haar toespraak benadrukte stadsdeelvoorzitter Saranna Maureau hoe belangrijk het is dat iedereen het gevoel heeft erbij te horen in de buurt. De vrijwilligers zorgen ervoor dat ook de kwetsbare mensen bij de samenleving blijven horen. Zo vormen zij belangrijke schakels in de buurten en wijken in Oud-West.

Dansen en netwerken

Na de toespraak en de huldiging van de vrijwilligers bracht 'The Steel Electric Dance Showband' de stemming er goed in: de dansvloer was helemaal vol. In de rustige ruimtes werd volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met elkaar of met de bestuurders van het stadsdeel van gedachten te wisselen.


---

Foto's: tijdens het lentefeest voor vrijwilligers huldigde stadsdeelvoorzitter Saranna Maureau de heer Boon voor zijn inzet als straatcontactpersoon in de Vondelbuurt en de heer Klok voor het als vrijwilliger draaiende houden van het project Burenhulp.

Bijlage(n):
Toespraak Saranna Maureau op vrijwilligersfeest 2005