Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Milieupolitie Oud-West handhaaft intensief op afval en hondenoverlast

De Milieupolitie van stadsdeel Oud-West heeft in 2004 intensief gehandhaafd op honden, huisvuil, bedrijfsafval en fietswrakken. De agenten hebben 163 boetes uitgedeeld voor verkeerd aangeboden bedrijfsafval, 101 hondenbezitters beboet, 3598 verkeerd aangeboden huisvuilzakken gecontroleerd en 1597 fietswrakken verwijderd. Dit is te lezen in het jaarverslag Milieupolitie 2004 dat het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West 17 mei heeft vastgesteld.

Door streng te handhaven hoopt het stadsdeel op een schoon en leefbaar Oud-West. Het controleren op de regels en het nemen van maatregelen als mensen zich hier niet aan houden, moet leiden tot een gedragsverandering bij overtreders. De Milieupolitie heeft vooral opgetreden tegen huisvuil dat niet in de containers is gedaan, bedrijfsafval dat op de verkeerde dag en plaats op straat wordt gezet of in te grote hoeveelheden, fietswrakken die op straat zijn achtergelaten, loslopende honden en hondenpoep op de stoep.

Uit het jaarverslag blijkt verder dat de inzet van een wildplakverkenner een succes is. Zijn taak is te achterhalen wie de opdrachtgever is van illegaal geplakte posters. Oud-West heeft de verkenner in 2004 ingesteld en hierdoor is het stadsdeel 80% schoner geworden op het gebied van wildplak. In 2005 richt de Milieupolitie zich bij het handhaven vooral op hondenpoep, huisvuil dat verkeerd wordt aangeboden en illegale objecten, zoals containers op parkeerplaatsen.

Portefeuillehouder Stadsdeelwerken Werner Toonk over het jaarverslag: "Een schoon stadsdeel is ons doel. Niet het uitschrijven van zoveel mogelijk boetes. De meeste bewoners willen schone straten en het stadsdeel werkt hard om dit te bereiken. Helaas werken sommigen niet mee. Door het nemen van strenge maatregelen hopen we dat ze zich de volgende keer wel aan de regels houden."