Politie Limburg-Noord

Gaslek in woonwijk Venray

Datum: 24-05-2005
Tijd bericht: 10:04
Plaats: Venray
Mediabericht Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg

Dinsdagochtend, rond 6.00 uur, is in de Veltumse Kleffen in woonwijk Veltum in Venray een gaslek ontstaan. De brandweer heeft gasmetingen verricht. Uit voorzorg zijn de bewoners van de woningen in een straal van 30 meter rondom het gaslek geëvacueerd. Dit betrof vijf woningen aan de Veltumse Kleffen en zes woningen aan de Monikesstraat. De gemeente heeft de ongeveer 20 mensen opgevangen in het nabijgelegen wijkcentrum. De straat was tijdelijk voor een gebied van 400 meter afgezet. Rond 07.30 uur had Essent de gasleiding afgesloten en konden de mensen weer terug in hun woningen. Ook werd de straat weer vrijgegeven.
De oorzaak was waarschijnlijk een gesprongen waterleiding. Waterleidingmaatschappij Limburg had al vroeg de waterleiding afgesloten. Door het wegvallen van de druk van het water onder het trottoir zijn de stoeptegels ingezakt. Essent verwacht dat hierdoor het lek is ontstaan in de gasleiding.

In een gedeelte van de straat, vanaf de Westsingel tot aan de Haamakersstraat, is de waterleiding afgesloten. En de gasleiding is afgesloten, waardoor twee woningen geen gas hebben. Waarschijnlijk zijn de leidingen in de loop van de middag weer gerepareerd en hebben de bewoners weer water en gas.