Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 mei 2005, no. 118

Kleurrijk Eindhoven in dialoog

Eindhovense burgers verschillen van elkaar. Niet alleen op uiterlijke kenmerken, ook op afkomst, geloofsovertuiging en de manier waarop ze hun leven willen inrichten. Om die verschillen naar elkaar te verduidelijken en daarmee wat meer van elkaar te ontdekken, zijn verschillende Eindhovenaren met elkaar in dialoog waardoor er een podium is ontstaan.

Het project Eindhovense burgers in dialoog wil dit proces ondersteunen en stimuleren met een driedelig doel:

* Het in kaart brengen van initiatieven en overtuigingen bij Eindhovenaren en betrokken organisaties,

* De dialoog bevorderen en activiteiten verbreden door het uitwisselen van ervaringen.

* Door het bevorderen van dialoog een positieve bijdrage leveren aan het diversiteitbeleid,

Er is een website geopend en per twee weken worden artikelen gepubliceerd in Groot Eindhoven om die dialoog in Eindhoven te bevorderen. Er worden tot en met juli nog drie artikelen gepubliceerd, respectievelijk over jongeren, buurtactiviteiten en discussies en ontmoetingen.

De introductie en verschillende artikelen staan op de website en iedereen die daar behoefte aan heeft kan zelf een artikel insturen en toevoegen aan het kleurrijke geheel dat op die manier gaat ontstaan. Daarom worden lezers nadrukkelijk uitgenodigd op de publicaties te reageren.

De reacties kunnen per e-mail naar kleurrijk@eindhoven.nl of per post naar Palet, t.a.v. de heer S. Romanillos, Willemstraat 59, 5611 HC Eindhoven worden verstuurd. Als afsluiting van het project worden de gepubliceerde artikelen in juni a.s. gebundeld. In de bundel worden uiteraard ook de reacties van de lezers verwerkt.

Voor de uitvoering van dit project is Palet, steunpunt voor multiculturele ontwikkeling in Noord-Brabant, samen met de lokale welzijnsinstelling Loket W, bereid gevonden. Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Silverio Romanillos, projectleider bij Palet, tel. 073-6154737 of sromanillos@palet.nl.

© 2005 Gemeente Eindhoven