Politie Limburg-Noord

Politie arresteert verdachte na brandstichting

Datum: 24-05-2005
Tijd bericht: 11:39
Plaats: Blerick
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 29-jarige vrouw uit Maasbree aangehouden op verdenking van brandstichting in een winkel aan het Sint Hubertusplein. In een flat die boven de winkel lag trof de politie een hennepkwekerij aan. Daarvoor is een 43-jarige man uit Blerick aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Even na 3.00 uur kreeg de politie een melding dat er brand was in de betreffende winkel en dat er een man en een vrouw wegrenden. Na onderzoek troffen agenten op de Alberdingk Thijmstraat de vrouw aan die aan op het opgegeven signalement voldeed waarna zij is aangehouden. De politie is nog op zoek naar de mannelijke verdachte. De brandweer kwam ter plaatse die het vuur snel onder controle had. De flats die boven de winkel lagen zijn enige tijd ontruimd geweest.

Nadat het vuur was geblust en de bovengelegen flats waren gecontroleerd konden de bewoners terug naar hun flats. Daarbij trof de politie in een van de flats een professionele hennepkwekerij met in totaal enkele tientallen planten aan. Een 43-jarige man uit Blerick is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.