Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 mei 2005

Fietser gewond

Fietser verleent geen voorrang aan automobilist

Hengelo

Op maandag 23 mei vond omstreeks 18.45 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de kruising Berfloweg met de Bernardstraat in Hengelo. De fietser, een 14-jarige Hengeloër reed samen met een vriend over de Bernardstraat, vanuit de richting Twekkelerweg. Bij de kruising met de Berfloweg wilden beide linksaf slaan. Het vriendje zag in de verkeersspiegel een auto aankomen en stopte. De 14-jarige reed zonder remmen door en werd geschept door een 26-jarige automobiliste uit Ahaus (D). De jongen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (05-063177)

Diefstal auto

Getuige ziet twee mannen met twee auto's wegrijden

Goor

Op maandag 23 mei stapt een 37-jarige man uit Goor in zijn auto, welke geparkeerd stond voor de ingang van een bedrijf aan de Klavermaten in Goor. Hij steekt de sleutel in het contact en stapt de auto weer uit om even zijn gereedschap uit het gebouw op te halen. Als hij na 5 minuten weer naar buiten komt is zijn auto gestolen. Het betreft een witte Opel Combo, kenteken VL-NF-82. Een collega van de 37-jarige had gezien dat er een witte bestelauto het terrein was opgereden. Daar waren twee mannen uitgestapt en vervolgens waren ze met twee auto's weer van het terrein afgereden. De getuige wist niet dat zijn collega niet bij zijn auto was. Het volgende signalement werd gegeven: De bestuurder betreft een man, blank, ongeveer 25 jaar oud, kort blond/donkerblond haar, normaal postuur. Hij droeg een blauw t-shirt. De bijrijder droeg een blauwe cap. De politie roept getuigen op zich te melden. Telefoon 0900-8844. (05-063046)

Bedrijfsinbraak

Getuigen houden verdachte aan

De Lutte

Op maandag 23 mei is een 32-jarige Oldenzaler getuige van een inbraak in een bedrijfspand aan De Poppe in De Lutte. De getuige ziet dat er op de eerste verdieping in het gebouw een raam is vernield en vervolgens ziet hij een persoon geknield voor de computerkast zitten. De getuige verlaat het gebouw om bij het naastgelegen bedrijfspand hulp te halen. Samen met de hulp heeft de getuige de verdachte weten vast te houden. De politie hield de verdachte, een 30-jarige man uit Konin (Polen) aan. De verdachte is voor nader onderzoek opgesloten. (05-063228)

Zakkenroller

Bejaarde vrouw bestolen van portemonnee

Losser

Op maandag 23 mei wordt omstreeks 14.45 uur een 79-jarige vrouw uit Losser bestolen van haar portemonnee. Zij staat op dat moment voor de ingang van het appartementencomplex De Langkamp aan de Langenkamp in Losser. Een jongen ziet kans de portemonnee van de vrouw uit haar kleding weg te grissen en gaat er vandoor. Het zou gaan om een 15 tot 17-jarige jongen, gekleed in een kaki jack en een donker petje. De jongen was in gezelschap van een meisje. Hij was op een rode mountainbike weggereden. De politie roept getuigen op zich te melden. Telefoon 0900-8844. (05-063031)

Automobiliste gewond

Vrachtwagen stuurt naar links tijdens inhaalmanoeuvre

Enter

Op maandag 23 mei vond omstreeks 21.15 uur een aanrijding plaats op de A1 in Enter tussen een trekker met oplegger en een personenauto. De automobiliste, een 30-jarige vrouw uit Lelystad reed op de linker rijstrook en wilde een voor haar op de rechter rijstrook rijdende trekker met oplegger, bestuurd door een 35-jarige man uit Denekamp, passeren. Terwijl zij naast de combinatie rijdt gaat de vrachtwagen plotseling naar links. De automobiliste moet daarop uitwijken en komt in de linker berm terecht. Ze raakt daarbij de vangrail net niet. Als zij weer naar rechts rijdt komt ze in aanrijding met de vrachtwagencombinatie. Ze komt met haar auto dwars voor de combinatie en wordt enkele meters meegesleept. Daarbij tolt de auto enkele malen en wordt uiteindelijk de berm ingelanceerd. Daar komt zij uiteindelijk door fors remmen tot stilstand. De 30-jarige vrouw werd met een gebroken hand naar het ziekenhuis overgebracht. Haar drie inzittenden bleven ongedeerd. Beide voertuigen werden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (05-063241)

Verdachte woninginbraak aangehouden

Aangehouden verdachte rijdt tevens op gestolen fiets

Almelo

Op maandag 23 mei omstreeks 11.00 uur hield de politie op de Rosa Luxemburgstraat in Almelo een 35-jarige Enschedeër aan op verdenking van een woninginbraak. De man wordt er van verdacht te hebben ingebroken in de woning van zijn ex aan de Vivaldistraat in Almelo op 21 mei. De verdachte wilde zich in eerste instantie aan zijn aanhouding onttrekken en ging er vandoor. Na een korte achtervolging werd hij toch gegrepen en aangehouden. De verdachte verplaatste zich op een fiets, die na info als gestolen gesignaleerd stond. De politie nam deze fiets in beslag. De verdachte, die geldt als stelselmatige dader is in verzekering gesteld en opgesloten. (05-062062)

Kop-staartaanrijding

Twee automobilisten gewond naar ziekenhuis

Enschede

Op maandag 23 mei vond omstreeks 18.00 uur een kopstaartaanrijding plaats op de Wesselerbrinklaan ter hoogte van de kruising met de Broekheurne Ring in Enschede. Een 32-jarige automobilist uit Enschede zag te laat dat de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 36-jarige Enschedeër net voor de kruising afremde om te kunnen keren. De 32-jarige reed daarbij achter op zijn voorganger. Beide automobilisten klaagden over nekpijn en werden voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-063146)

Betrapt op diefstal

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 23 mei werd omstreeks 21.00 uur door stadswachten gezien dat een 34-jarige Enschedeër fietstassen van een fiets wegnam. Zij spraken de verdachte hier op aan. De verdachte verklaarde dat de fiets met tassen er al heel lang stond en toch niemand toebehoorde. Dus kon hij de tassen er wel afhalen en op zijn eigen fiets zetten. Op het moment dat de stadswachten de verdachte wilden aanhouden, liet deze zijn fiets vallen en ging er rennend vandoor. Een van de stadswachten bedacht zich geen moment en reed op de fiets van de verdachte achter hem aan. In de Niermansgang trof zij de verdachte, waarop hij met haar mee ging naar het Stationsplein. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. De fietstassen zijn terug geplaatst op de oorspronkelijke fiets. De verdachte is voor nader verhoor tijdens de nacht opgesloten en inmiddels met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Vrouw bedreigd

Verdachte aangehouden

Enschede

Kort na middernacht op dinsdag 24 mei vond een bedreiging plaats aan De Achterhorst in Enschede. Een 18-jarige Enschedese had daar gefietst toen er plotseling een man voor haar opdook, zijn gezicht bedekt met een bivakmuts en in zijn hand een klein vuurwapen. Hij dwong de vrouw af te stappen en voor hem uit te lopen. Toen zij enkele meters op het grasveldje waren gelopen, hoorde de vrouw een fietser passeren. Zij riep om hulp waarop haar belager in de bosjes verdween. De fietser stopte en sprak met de 18-jarige, waarop de politie werd gealarmeerd. Beiden zagen toen een man vanaf de woningen aan De Achterhorst komen lopen. Hij voegde zich bij de 18-jarige en de fietser. De 18-jarige had het sterke vermoeden dat dit haar belager was. De inmiddels gearriveerde politie hield deze man, een 19-jarige Enschedeër, aan. In de omgeving werd een fiets, vermoedelijk van de verdachte en een bivakmuts aangetroffen. Beide zijn voor sporenonderzoek veilig gesteld. De verdachte is voor nader onderzoek opgesloten. (05-063243)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --