Utrecht stad 11.30 uur

Utrecht 24-05-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Hennepkwekerij vliegt in brand

UTRECHT Zaterdagochtend 21 mei vatte een hennepkwekerij vlam. De kwekerij bevond zich in een pand aan de Van Hoornkade

Omstreeks 04.30 uur werden bewoners van een pand aan de Van Hoornkade wakker door een sterke brandlucht. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de brandweer inmiddels al aanwezig. Zij constateerden dat de rook uit een garagebox beneden hun woning kwam. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de bekabeling die leidde naar een hennepplantage. De hennepplantage bevond zich in het aangebouwde deel achterin de woning. De kwekerij werd ontmanteld en ontruimd. Het energiebedrijf doet aangifte van diefstal van stroom. De eigenaar van het pand verhuurde deze locatie aan een 35-jarige man uit Utrecht. Hij werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van brand door schuld, het overtreden van de opiumwet en diefstal van stroom. De politie doet nader onderzoek.

Politie zoekt slachtoffer van aanranding

UTRECHT Donderdagochtend 19 mei werd een vrouw op de Lauwerecht aangerand door een man.

Omstreeks 09.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw op een fiets was aangevallen. Het slachtoffer zou reeds weg zijn gefietst, maar een getuige en de verdachte, een 58-jarige man uit Enschede stonden er nog.

Toen agenten ter plaatse kwamen stond de verdachte in een portiek op het Zwarte Water. Een getuige verklaarde dat hij had gezien dat de man de vrouw die voorbij fietste, beetpakte. Het slachtoffer begon vervolgens hard te gillen. Toen de getuige op de belager af kwam lopen, liet hij de vrouw los. Zij fietste vervolgens weg. De verdachte verklaarde dat hij de vrouw had betast, waarop hij werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie is op zoek naar het slachtoffer en verzoekt haar om contact op te nemen voor het doen van aangifte met de politie van het district Paardenveld, via telefoonnummer 0900 8844.

Vernieling tram

UTRECHT - Op maandag 23 mei werden twee mannen aangehouden op de Beneluxlaan voor vernieling.

Tijdens de surveillance werden agenten om 16.30 uur door de meldkamer gestuurd naar de bushalte Vasco da Gamalaan aan de Beneluxlaan. Hier zouden vernielingen worden gepleegd in de tram. Inmiddels zouden al meerdere personen aangehouden zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen, vertelde de machinist dat er twee mannen in de tram vernielingen hadden aangericht. Getuigen verklaarden dat ze hadden gezien dat het tussenschot van de tram vernield was. Hierop werden de mannen, een 31-jarige man uit Utrecht en een 34-jarige man eveneens uit Utrecht aangehouden.

Verkeersongeval

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Briljantlaan een ongeval plaats tussen een fietser en een automobilist.

Omstreeks 15.30 uur zagen agenten dat de fietser met een hoofdwond op het achterhoofd wegreed van de plaats van het ongeval. Op de Aquamarijnlaan wisten agenten de man staande te houden. De man viel vervolgens op de grond en er was geen woord meer met hem te wisselen. De man werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk verblijft de man illegaal in Nederland. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen motorfiets

UTRECHT - Op maandagavond is een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 23.30 uur wilden agenten de bestuurder van een motorfiets controleren op de hoek van de Churchillaan met de Auriollaan. Bij het zien van de agenten gaf de jongen gas en reed tegen de politieauto aan. De motorfiets viel en de bestuurder probeerde weg te rennen, maar hij kon echter worden aangehouden. De motorfiets is mogelijk van diefstal afkomstig. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.