Drenthe College


samen werken aan de toekomst

Cicero Assen

Drenthe College sponsort Enova-project de Mensenbieb

Het Drenthe College sponsort de Mensenbieb; een uniek project van emancipatie- en integratieadviesbureau Enova. De Mensenbieb is een bibliotheekbus waar mensen "geleend" kunnen worden voor een goed gesprek. De Mensenbieb heeft tot doel mensen met elkaar kennis te laten maken en zo vooroordelen over elkaar weg te nemen. Bezoekers kunnen daartoe in de bieb een 'exemplaar' lenen waaraan tenminste één vooroordeel kleeft: een politicus, een politiek vluchteling, een moslim enzovoort. De Mensenbieb ging op 5 mei jl. van start op het bevrijdingsfestival in Assen. De aandacht werd getrokken met prikkelende stellingen als 'blondjes zijn dom' en 'vluchtelingen zijn profiteurs'.

De komst van de bibliotheekbus wordt aangekondigd in de huis-aan-huiskrant Mensenbieb-courant. In deze krant is ruimte ingeruimd voor het Drenthe College. Door middel van korte interviews met nieuwe Nederlanders en een jobcoach besteden wij aandacht aan duale inburgeringtrajecten. Burgers hebben immers vaak geen idee van wat en hoe een inburgeraar op school leert.

Huishoudens in Hoogeveen, Meppel en Emmen ontvangen de projectkrant over enige weken als de Mensenbieb die plaatsen aandoet (4 juni Hoogeveen, 4 augustus Meppel, 28 augustus Emmen).