Gemeente Heiloo


Wat wil de jeugd in Heiloo?

De gemeente Heiloo gaat het jeugdbeleid voor de komende jaren vormgeven. De kansen voor de jeugd staan hierbij centraal. De gemeente gaat uit van een integrale en interactieve benadering. Integraal, zodat alle beleidsterreinen en disciplines op het gebied van jeugdbeleid in samenhang kunnen bijdragen aan een jeugdbeleid. Interactief, omdat het gemeentebestuur waarde hecht aan de deskundigheid en ervaring van de jongeren en professionals zelf bij de totstandkoming van het beleid.

De gemeente gaat daarom jongeren uit Heiloo en deskundigen raadplegen tijdens zo-genaamde startbijeenkomsten. Vervolgens worden er werkgroepen ingesteld geduren-de het ontwikkelingsproces. De gemeente wil uitdrukkelijk de jeugd en jongeren zelf betrekken in het ontwikkelingsproces. Daarom vinden er twee aparte bijeenkomsten voor de jeugd plaats.

De commissie Maatschappelijke Zaken heeft nadrukkelijk aangegeven dat het nieuwe jeugdbeleid een brede benadering moet krijgen. Het gaat hierbij om de volgende terreinen: Jeugdgezondheidszorg, Onderwijs, Welzijn, Cultuur, Sport & Recreatie, Arbeid, Veiligheid, Participatie, Werkgelegenheid en Volkshuisvesting. De commissie wil uitdrukkelijk dat de professionele partijen en vooral ook de jeugd uit Heiloo wordt betrokken bij de ontwikkeling van het jeugdbeleid.

In het ontwikkelingsproces van het jeugdbeleid wordt een onderscheid gemaakt tussen beleid voor 0 - 12 jarigen en jongeren in de 12+ leeftijd. Voor jongeren worden aparte startbijeenkomsten georganiseerd. Het PCC en BukBuk doen enthousiast mee in de startronde. De bijeenkomsten hebben gedeeltelijk een informatief karakter en gedeel-telijk het karakter van een workshop. De uitkomsten van de verschillende startbijeen-komsten worden meegenomen in een startnotitie die de basis vormt voor de uiteindelij-ke nota jeugdbeleid.