Politie Zuid-Holland-Zuid

24/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

24-05-2005 - Persberichten District II

HENNEPKWEKERIJ
GORINCHEM Op maandag 23 mei in de ochtend is een hennepkwekerij opgerold aan de Van Zomerenlaan te Gorinchem. Daarbij werden 230 planten en toebehoren in beslag genomen en later vernietigd door Ecoloss. De technische recherche heeft onderzoek verricht. Een 32-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden omdat hij in het pand aanwezig was en voor de planten zorgde. Na verhoor en proces verbaal is hij heengezonden.

AUTOS GESTOLEN
PAPENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM In Hardinxveld is in de nacht van 22 op 23 mei een bedrijfsauto gestolen aan de Maasstraat. Het gaat om een Mercedes Benz Vito 112, kenteken 51-BB-DV. De benadeelde is een 33-jarige man uit Hardinxveld. In Papendrecht is de auto van een 38-jarige vrouw uit Papendrecht ontvreemd aan de Zonnebloemstraat. Het gaat om een grijze Ford Escort Clipper, kenteken PD-TH-23.

30 KM ZONE IN GEBRUIK GENOMEN
GROOT-AMMERS Maandagmiddag 23 mei is op de Voorstraat een snelheidscontrole gehouden door het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met de gebiedsagenten en de gemeente. De Voorstraat is onlangs aangepast door de gemeente en een goedgekeurde 30 km-zone geworden. De autos die gecontroleerd zijn hebben allemaal een laatste waarschuwing gekregen. In de toekomst zullen er controles volgen waarbij bekeurd wordt.

GEEN HELM
SCHOONREWOERD- Een 17 jarige jongen uit Schoonrewoerd is bekeurd voor het niet dragen van een valhelm. Dit gebeurde op maandagmiddag 23 mei 2005 op de Provincialeweg N 484. De jongen reed op zijn bromfiets naast een fietser. Politieagenten in een onopvallende auto zagen dit. Een politieagent sprak de jongen aan en sommeerde hem te stoppen. Hij wilde gas geven en op dat moment pakte de politieagent de jongen bij zijn schouder. De jongen bleef gas geven en reed de berm in. Hij reed het talud af een boomgaard in en werd door een laaghangende tak van de bromfiets geworpen. Hij raakte licht gewond aan zijn hand. Hij werd met een bekeuring heengezonden.

AANGEHOUDEN
NIEUW-LEKKERLAND- Een 19 jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmiddag 23 mei 2005 op de Planetenlaan. De jongen reed op een bromfiets. Politieagenten spraken hem aan omdat er geen gele platen op de bromfiets zaten. Op de vraag of hij een bromfietscertificaat had antwoordde hij dat hij die niet had. Ook kon hij zich niet legitimeren. Vervolgens reed hij al steppend met de bromfiets weg. Hij werd door een politieagent beetgepakt en aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Bij controle bleek dat hij zijn legitimatie gewoon in zijn portemonnee had. Na een goed gesprek is hij met een tweetal bekeuringen, voor het ontbreken van de gele platen en het niet tonen van het bromfietscertificaat, heengezonden.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL
MOLENAARSGRAAF Op maandagmiddag 23 mei 2005 omstreeks 15.00 uur vond op de kruising Provinciale Damseweg en Kweldamweg een aanrijding plaats tussen een bestelauto en scooter. Een 16-jarige jongen uit Molenaarsgraaf reed met zijn scooter over het brom/fietspad gelegen naast de Damseweg. Een 49-jarige man uit Sleeuwijk reed in een bestelauto op de Damseweg komende uit de richting van de N214. De scooterbestuurder haalde een groepje kinderen in, sloeg bij een oversteekplaats linksaf en zag daarbij de bestelauto over het hoofd. Er volgde een aanrijding waarbij de scooterbestuurder gewond raakte. De scooterbestuurder is met de ambulance naar het Dijkzigt ziekenhuis vervoerd, hier bleek dat hij een gaatje in zijn long heeft, op drie plaatsen zijn bekken gescheurd en een aantal ribben gekneusd heeft. De bestelauto raakte beschadigd aan de voorzijde en voorruit en is weggesleept. De scooter raakte rondom beschadigd.

HUISELIJK GEWELD
MEERKERK- Een 66 jarige man uit Meerkerk is aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 23 mei 2005 omstreeks 22.00 uur in een woning aan de Grote Kanaaldijk. De man, die onder invloed van drank was, had zijn 61 jarige vrouw bedreigd, haar daarna stevig vastgepakt en vervolgens het huis uitgegooid. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

PAPENDRECHT- Een 35 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 23 mei 2005 omstreeks 21.50 uur in een woning aan de Busken Huetstraat. De man had in dronken toestand zijn 42 jarige vrouw geslagen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt het geweld.

AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Dankzij een alerte getuige heeft de politie vier verdachten van een auto-inbraak aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagochtend 24 mei 2005 omstreeks 02.55 uur in de Barbierstraat. De getuige hoorde glasgerinkel en belde de politie. Politieagenten troffen in de omgeving een personenauto aan met daarin vier personen. De verdachten, vier mannen van 18. 19, 20 en 23 jaar uit Amsterdam werden door politieagenten aangehouden en ingesloten. Bleek dat er van een personenauto een ruit was vernield en er buit op de grond naast de auto lag. De politie stelt een onderzoek in en onderzoekt of de verdachten nog meer op hun kerfstok hebben.

VERKEERSONGEVAL
GORINCHEM Op dinsdagmorgen 24 mei 2005 omstreeks 06.00 uur vond op de Merwedebrug bij de A27 richting Gorinchem een kop-staart aanrijding plaats tussen een brommer en fietser. Een 25-jarige man uit Werkendam reed op zijn bromfiets op de Merwedebrug. Hij werd vermoedelijk verblind door de laagstaande zon en reed achter op de 58-jarige fietser uit Sleeuwijk. Waardoor beiden mannen ten val kwamen. De mannen raakten allebei gewond en zijn voor onderzoek naar het Beatrixziekenhuis vervoerd. Over de aard van de verwondingen is momenteel nog niets bekend.