1e persbericht van dinsdag 24 mei 2005

Eindhoven 24-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak opgepakt

De politie heeft dinsdagochtend rond 1.15 uur op de Sint Jorislaan een man van 25 jaar uit Geldrop aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Elzentlaan. Ook werd een signalement van een verdachte genoemd. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij op de Sint Jorislaan een man lopen die aan dat signalement voldeed. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het is nog onduidelijk of er bij de inbraak iets is buitgemaakt.

Eindhoven: Jongen zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft maandagavond rond 20.15 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden op de Generaal Marshallweg. Hij was daar met de auto van de ex-man van zijn moeder tegen een andere wagen gereden. Daarbij raakte niemand gewond. De jongen had de auto meegenomen zonder dat de moeder dat wist. Hij heeft uiteraard nog geen rijbewijs. Er wordt nog bekeken wat er verder met hem gaat gebeuren.

Gemert: Motorrijder gewond bij aanrijding

Een 35-jarige man uit Gemert is maandagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising West-Om/Wijnboomlaan. Hij botste daar met zijn motor tegen een auto die werd bestuurd door een 54-jarige man uit Gemert. Deze kwam vanuit de Wijnboomlaan en reed de West-Om op. De motorrijder is met diverse breuken naar een ziekenhuis gebracht.

Liessel: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 16.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Snoertsebaan. Van de 413 gecontroleerde voertuigen reden er 29 te hard. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 104 km/u.

Deurne: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Op de Langstraat heeft de politie maandag tussen 19.15 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 747 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 64 harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u.