Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Den Haag, 24-05-2005

Overal in Nederland: T-Mobile HotSpots.

T-Mobile introduceert mobiel breedband internet op ADSL-snelheid vanaf 19,95 euro per maand.


- T-Mobile marktleider: met een marktaandeel van 38% van het totaal aantal HotSpots in Nederland.
- T-Mobile introduceert als eerste mobiele provider een Wi-Fi flatfee abonnement zonder beperkingen.
- T-Mobile kiest ervoor om het UMTS-netwerk dat op dit moment wordt uitgerold direct te voorzien van HSDPA, een techniek die snel mobiel breedband internet mogelijk maakt.

Vandaag heeft T-Mobile haar mobiele breedbandstrategie voor de Nederlandse markt gepresenteerd. T-Mobile wil marktleider worden in mobiele breedbanddiensten die qua snelheid, gebruiksgemak en prijs aansluiten bij wat mensen gewend zijn van hun ADSL-verbinding thuis of op kantoor. Vandaag introduceert T-Mobile de eerste echte mobiele breedbanddienst op hoge snelheid: 'Overal in Nederland: HotSpots'. T-Mobile heeft in de afgelopen tijd een landelijk netwerk van ruim 500 Wi-Fi HotSpots uitgerold. Mobiele internetters hebben daar de beschikking over een draadloze breedbandverbinding met vergelijkbare snelheid en eenvoud als hun ADSL-verbinding thuis of op kantoor. T-Mobile introduceert hiervoor als eerste mobiele aanbieder een flatfee abonnement zonder beperkingen (vanaf 19,95 euro per maand). Iedereen met een voor Wi-Fi geschikte laptop of PDA kan terecht op de T-Mobile HotSpots, ook zonder abonnement. Het gebruik kan dan afgerekend worden met vouchers (PrePaid) of per creditcard. UMTS maakt ook onderdeel uit van de breedbandstrategie van T-Mobile. T-Mobile kiest ervoor om het UMTS-netwerk dat op dit moment wordt uitgerold direct te voorzien van HSDPA, een techniek die snel mobiel breedband internet mogelijk maakt. Daarmee kan de snelheid worden behaald die nodig is voor de draadloze internet ervaring van T-Mobile. Dit betekent dat T-Mobile diensten kan aanbieden waarbij daadwerkelijk sprake is van mobiel breedband.

Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands: 'Mensen gaan steeds vaker buiten de deur gebruik maken van internet. Internet zoals zij dat thuis of op kantoor gewend zijn: snel, eenvoudig in het gebruik, zonder ingeperkt te worden door een speciale mobiele omgeving en voor een begrijpelijke prijs. Mobiele breedbanddiensten moeten dan ook aan deze criteria voldoen. Op de T-Mobile HotSpots kunnen mobiele internetters via Wi-Fi gebruik maken van echt mobiel breedband internet om te surfen, gamen of downloaden, maar ook om op een volwaardige manier toegang te krijgen tot e-mail, agenda of het bedrijfsnetwerk. Met een netwerk van 500 HotSpots, waaronder alle Nederlandse McDonald's restaurants, zijn we dicht bij onze doelstelling om HotSpots aan te bieden binnen 7 minuten van elke plek. We breiden het aantal HotSpots nog steeds verder uit en we verwachten dat het gebruik van de HotSpots snel zal groeien. Met een prijs vanaf 19,95 euro per maand kunnen we bovendien concurreren met vaste ADSL-abonnementen. T-Mobile wil marktleider worden in mobiele breedbanddiensten. Wij geloven in internet buitenshuis voor iedereen, en niet slechts voor een niche. Met T-Mobile HotSpot bieden we echt mobiel breedband op een snelheid die voldoet aan de eisen die mensen stellen aan internet buitenshuis. UMTS maakt ook onderdeel uit van de breedbandstrategie van T-Mobile. T-Mobile kiest ervoor om het UMTS-netwerk dat op dit moment wordt uitgerold direct te voorzien van HSDPA, een techniek die snel mobiel breedband internet mogelijk maakt. Daarmee kan de snelheid worden behaald die nodig is voor de draadloze internet experience van T-Mobile.'

T-Mobile HotSpots
T-Mobile is in Nederland en wereldwijd marktleider op het gebied van Wi-Fi-toegang op breedbandsnelheid in openbare gelegenheden. Internationaal biedt T-Mobile toegang tot 15.000 HotSpots in Europa en de V.S. In Nederland groeit het netwerk van HotSpots zeer snel. De T-Mobile HotSpots kunnen gebruikt worden door iedereen met een voor Wi-Fi geschikte laptop of PDA. Mobiele werkers en consumenten zijn daarmee altijd in de buurt van een T-Mobile HotSpot. De T-Mobile HotSpots bevinden zich bij hotels (lounge, bar, restaurant en kamers), wegrestaurants, congres- en vergadercentra, vliegvelden, benzinestations, alle McDonald's restaurants, (grand)cafes, en jachthavens. Alle HotSpots zijn eenvoudig te vinden via www.t-mobile.nl/hotspot.

T-Mobile Wi-Fi Totaal
T-Mobile introduceert als eerste mobiele aanbieder een flat fee abonnement, zonder 'fair use policy' of andere beperkende voorwaarden. Met T-Mobile Wi-Fi Totaal kunnen klanten onbeperkt mobiel internetten op alle Nederlandse HotSpots vanaf 19,95 euro voor bestaande T-Mobile (GSM) klanten en 29,95 euro voor wie nog geen T-Mobile klant is. Voor 29,95 euro per maand extra krijgen zij bovendien toegang tot alle T-Mobile HotSpots in Europa en de V.S. Het T-Mobile Wi-Fi Totaal abonnement is eenvoudig on-line af te sluiten. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,222 miljoen klanten (maart 2005) en is met een omzet van 256 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2005 de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een snel groeiend aantal HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie-ondernemingen in de wereld. Als een van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2005 had T-Mobile bijna 80 miljoen klanten verdeeld over negen T-Mobile markten. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met transatlantische dienstverlening.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl

N.B.: op (de inhoud van) deze e-mail is een DISCLAIMER met belangrijke VOORBEHOUDEN van toepassing: zie http://www.t-mobile.nl/disclaimer